Romunija prva postaja v 28. sezoni med evropsko elito

Rokometašice Krima Mercatorja so vstopile v teden, ko bodo odprle svojo 28. zaporedno sezono v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Tako kot pred petimi leti jih v prvem krogu EHF Lige prvakinj čaka gostovanje pri močni zasedbi CSM Bucuresti. Obračun bo v romunski prestolnici na sporedu v nedeljo, 11. septembra, ob 16.00.

Romunke v zadnjih letih v Evropi vselej merijo visoko. Lani jih je v četrtfinalu zaustavil danski Esbjerg, tudi letos pa so apetiti visoki. Glavni trener Adrian Vasile je v želji po ponovitvi velikega uspeha kluba iz krstne sezone med evropsko elito (2015/16) v ekipo dodal nekaj zvenečih imen. Iz francoskega Metza se je v Bukarešto preselila Grace Zaadi, vrata bo branila odlična Laura Glauser, v romunsko prestolnico pa se je vrnila tudi izkušena Crina Pintea.

Aktualne slovenske in romunske superpokalne prvakinje so na evropski sceni stare znanke. V EHF Ligi prvakinj so se srečale osemkrat (tigrice so enkrat zmagale, enkrat remizirale in šestkrat izgubile), nazadnje v sezoni 2020/21. Krimovke so takrat na gostovanju uspele izvleči točko (22:22), na domačem parketu pa so bile za dva gola prekratke (23:25). Največ preglavic je slovenski zasedbi povzročala Barbara Lazović, ki je še v pretekli sezoni zastopala barve romunskih predstavnic, pred poletjem pa se je vrnila v Ljubljano, kjer bo kot kapetanka najtrofejnejšega ženskega rokometnega kluba pri nas nadaljevala svojo kariero.

Drugo evropsko zmago proti vselej nevarnim Romunkam bodo Krimovke v športni dvorani Sala Polivalenta lovile v nedeljo, 11. septembra, ob 16.00. Prenos tekme bo na Arena Sport 1.

EHF LIGA PRVAKINJ
bukarešta
Bukarešta (ROM)
16.00
Krim Mercator
Nedelja, 11.9.2022