Krimovke nestrpno pričakujejo začetek evropske sezone

Le še trije dnevi ločijo rokometašice Krima Mercatorja od prve tekme EHF Lige prvakinj v sezoni 2022/23. Svojo evropsko pot bodo začele tlakovati v Romuniji, kjer jih v nedeljo, 11. septembra, ob 16.00 čaka obračun z domačo zasedbo CSM Bucuresti. Neposredni prenos tekme si bo mogoče ogledati na Arena Sport 1.

Aktualne slovenske in romunske superpokalne prvakinje so se v tej sezoni že srečale. Avgusta so skupaj trenirale v Ljubljani in odigrale dve pripravljalni tekmi. Kljub temu da sta se obe končali v korist varovank Adriana VasilaJovanka Radičević optimistično pričakuje nedeljsko gostovanje: »Ta tekma bo popolnoma drugačna od dveh pripravljalnih, takrat v ospredju ni bil rezultat. Psihično smo dobro pripravljene, dobro smo analizirali tekmice, zato komaj čakamo začetek,« trener Dragan Adžić pa dodaja: »V minulih dveh mesecih smo naredili, kar smo lahko in s tem sem zadovoljen. Rokometašice so na treningih pokazale odlično energijo, tudi trenerska ekipa je dala od sebe vse.«

Krimovke letošnjo Ligo prvakinj začenjajo v Romuniji, kjer jih v nedeljo (11.9., ob 16.00, prenos na Arena Sport 1) čaka obračun z domačo CSM Bucuresti.

Informacij o tekmicah imajo v ljubljanskem taboru dovolj in zavedajo se, da bo obračun zaradi kakovosti ekipe iz Bukarešte zahteven. »Imajo vrhunske rokometašice. Največjo nevarnost predstavlja zvezdnica in motor ekipe Cristina Georgiana Neagu, ki odlično deluje v povezavi s Crino Eleno Pinteo. Ne smemo pozabiti niti na Elizabeth Omoregie, ki je v dobri formi,« razlaga kapetanka Barbara Lazović, ki ji v nedeljo motivacije ne bo manjkalo. Igrala bo namreč proti svoji nekdanji ekipi.

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo na pot proti romunski prestolnici v petek odpravile brez Sanje Radosavljević, ki bo zaradi težav s kolenom ostala doma. Tigrice prvi trening v dvorani Sala Polivalenta čaka v petek zvečer, tekma prvega kroga EHF Lige prvakinj pa bo na sporedu v nedeljo, 11. septembra, ob 16.00 po slovenskem času. Neposredni prenos bo na Arena Sport.

EHF LIGA PRVAKINJ
bukarešta
Bukarešta (ROM)
16.00
Krim Mercator
Nedelja, 11.9.2022