Krimovke zadovoljne z začetkom evropske poti

Rokometašice Krima Mercatorja so odprle svojo 28. zaporedno sezono v najelitnejšem rokometnem klubskem tekmovanju. Odlični igri v prvem polčasu tekme proti ekipi CSM Bucuresti je sledilo nekoliko slabše nadaljevanje, kar je bilo na koncu premalo za prvi dve točki v sezoni (28:30). Svojo kakovost sta pokazali novinki v modrem dresu Jovanka Radičević in Daria Dmitrieva, ki sta skupaj dosegli več kot polovico zadetkov ljubljanske ekipe.
Bucuresti (ROM) - Krim Mercator 30:28 (17:19)
sobota, 7. maj, ob 18.00, Bukarešta (Romunija), 3200 gledalcev
Sodnici: Jelena Vujačić, Andjelina Kazanegra (Črna gora); Delegat: Jovan Popadić (Srbija)
CSM Bucuresti: Glauser, Arntzen 2, Larsen Aune 2, Gogirla, Neagu 5, Zaadi Deuna 9, Skurtveit Davidsen, Niakate 1, Klikovac, Eriksson, Omoregie 3, Dindiligan 1, Dembele Pavlović 2, Sudakova 1, Ramusović, Pintea 4.
Krim Mercator: Radičević 9, Stanko 1, Pineau 2, Abina, Žabjek, Dmitrieva 8, Arenhart, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić, Lazović 5, Kovarova, Risović, Rosiak 1, Marković, Svetik 1.
7-metrovke: Bukarešta 6 (5), Krim Mercator 4 (4)
Izključitve: Bukarešta 8 minut, Krim Mercator 6 minut
Rdeč karton: Omoregie (54', Bukarešta)

Tigrice so novo sezono odprle v postavi Jovana Risović, Maja Svetik, Allison Pineau, Nataša Ljepoja, Barbara Lazović, Daria Dmitrieva in Jovanka Radičević. Slednja je v Bukarešti prebila led. Po prekršku nad Dmitrievo je stopila na črto sedmih metrov in premagala Marie Skurtveit Davidsen v vratih. Sledilo je nekaj izenačenih minut, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, nobena pa ni povedla za več kot dva gola.

Varovanke Dragana Adžića so v 20. minuti izkoristile izključitev Elizabeth Omoregie in si kot prve priigrale prednost treh golov. Za 15:12 je zadela razpoložena Daria Dmitrieva. S strnjeno igro v obrambi so tigrice prednost še povečale, Jovanka Radičević najprej na +4, nato pa je zadela še za pet golov naskoka.

Zdelo se je, kot da so se Krimovke po priigrani prednosti nekoliko sprostile. Romunske predstavnice so do odmora razliko zmanjšale, uspešnejše pa so bile tudi v nadaljevanju tekme, ko so izkoristile dve izključitvi Dmitrieve in tehnico znova prevesile na svojo stran. Rokometašice Krima Mercatorja do konca srečanja priključka niso več ujele, prekratke so bile za dva gola (28:30). Iz Bukarešte se tako vračajo praznih rok, a vseeno zadovoljne s prikazano igro.

Najbolj razpoložena rokometašica Krima Mercatorja je bila Jovanka Radičević, ki je tekmicam nasula devet golov, enega manj je dosegla Daria Dmitrieva.

Naslednja evropska tekma tigrice čaka čez teden dni. V nedeljo, 18. septembra, ob 14.00 bodo v domačih Stožicah gostile aktualne evropske prvakinje, rokometašice Vipersa Kristiansanda.Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator:
»Ponosen sem na ekipo. To je bila naša prva evropska tekma in pričakovali smo, da bo raven igre nihala. Nekatere rokometašice v EHF Ligi prvakinj nastopajo prvič, zanje so to prve zahtevne tekme. Zadovoljen sem, da smo izpolnili tisto, kar smo želeli, in prepričan, da bomo skozi sezono na tem rezultatu gradili.«

Daria Dmitrieva, rokometašica RK Krim Mercator: »Prvi polčas smo tako v napadu kot v obrambi odigrale odlično, v drugem delu pa se je poznala utrujenost. Naredile smo nekaj nepotrebnih napak, kar moramo v prihodnje popraviti. Vsekakor je to dober uvod v sezono. Pokazale smo, da smo lahko konkurenčne, na naslednjih tekmah pa bodo boljši tudi rezultati.«