Tigricam sedma superpokalna lovorika

Rokometašice Krima Mercatorja so novo tekmovalno sezono odprle z zmago na 7. Superpokalu. V Izoli so ljubljanske rokometašice proti ŽRK Z'dežele slavile ob rezultatu 30:24. Misli so že usmerjene v prvi izziv EHF Lige prvakinj, tigrice bodo gostovale v romunski Bukarešti.

Po dveh letih premora zaradi epidemije sta se za prvo lovoriko sezone ponovno pomerila ljubljanski in celjski klub, dvoboj istih nasprotnikov smo namreč spremljali že v letu 2017. Ljubljanske serijske državne prvakinje so takrat slavile z rezultatom 34:21.

Krimovke so celotno srečanje držale rezultatsko prednost, najvišja je bila ob začetku drugega polčasa, ko je znašala štiri zadetke (18:14). Celjske nasprotnice so se večkrat približale, še v 51. minuti je bil rezultat 26:24.

V končnici so krimovke dokončno premoč kronale s štirimi zaporednimi zadetki, na drugi strani pa niso več prejele zadetka. Daria Dmitrieva je za zmagovalke dosegla sedem zadetkov, pet jih je dodala Aleksandra Rosiak.

Superpokalna preizkušnja je bila zadnji tekmovalni test pred prvo tekmo EHF Lige prvakinj. Krimovke bodo v petek odpotovale v romunsko prestolnico, kjer jih v nedeljo, ob 16. uri čaka dvoboj proti Bukarešti. Prenos tekme bo na TV Arena Sport.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: “Vesel sem, da sem z ekipo Krima osvojil mojo prvo lovoriko v Sloveniji. Pričakoval sem zahtevno tekmo proti tekmicam iz Celja, ki jih sam dobro poznam zaradi selektorskega dela. To je bila dobra priprava na začetek tekmovanja v Ligi prvakinj. Tekma je pokazala, da lahko še precej stvari dvignemo na precej višjo raven. Motivirane Celjanke so nam tako zelo pomagale.”

Krim Mercator - ŽRK Z'dežele 30:24 (17:14)
sobota, 3. september, ob 18.00, Kraška, Izola – 200 gledalcev
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler - Delegat: Janko Strel
Krim Mercator: Pineau 3, Abina 3, Žabjek, Dmitrieva 7, Arenhart, Cerovak, Klemenčič 2, Miklič, Ljepoja 2, Varagić 4, Lazović 3, Kovarova 1, Risović, Rosiak 5, Marković, Svetik.
ŽRK Z'dežele: Bon Brzin 5, Vrček 5, Regner, Novak 5, Krajnc Zagrušovcem, Perić, Žener 1, Meža, Pišek 1, Artelj, Dobnik 1, Zulić, Čerenjak 2, Bukovec, Strnad Zelen 4.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (3), Z'dežele 4 (3)
Izključitve: Krim Mercator 10 minut, Z'dežele 4 minute