Optimistično v Moskvo

Rokometašice RK Krim Mercator bodo v soboto, 13. marca 2021, gostovale v ruski prestolnici, kjer bodo odigrale povratno tekmo osmine finala DELO EHF Lige prvakinj proti CSKA-ju. Srečanje, na katerega Ljubljančanke odhajajo s popotnico petih zadetkov prednosti s prve tekme, se bo začelo ob 16. uri s prenosom na Arena Šport 1.
DELO EHF LIGA PRVAKINJ | OSMINA FINALA
moskva, rusija
CSKA (RUS)
16.00
Krim Mercator
Sobota, 13. marec 2021

Izbranke Uroša Bregarja so na prvem srečanju v Areni Stožice, ki so ga dobile s 25:20 (12:11), pokazale, da jim ruske ekipe zares ležijo. Favoriziranemu CSKA-ju so se odlično zoperstavile, še posebej v obrambi, kjer je piko na i dodala, skozi celotno sezono odlična, Jovana Risović. Vratarka Krima je ubranila kar 26 strelov na njena vrata, ob tem pa dodala tudi zadetek v prazno mrežo. Z dobro igro v napadu so obrambo nadgradile razpoložene tigrice, s sedmimi zadetki Samara Da Silva Vieira, s šestimi Oceane Sercien Ugolin in s petimi Nataša Ljepoja.

Krimova dekleta v petek potujejo v Rusijo, kjer bodo poskušale ponoviti predstavo iz domače dvorane, a se zavedajo, da naloga še zdaleč ne bo lahka. Odigrati morajo še drugi polčas osmine finala in zadržati vsaj zadetek prednosti s prve tekme. V Moskvi jih čaka trenutno drugouvrščena ekipa v državnem prvenstvu Rusije, ki bo dala vse od sebe, da upraviči vlogo favorita in se uvrsti v nadaljevanje tekmovanja. Med izbrankami Jana Leslieja Lunda so v Ljubljani najbolj izstopale Polina Gorshkova s štirimi zadetki in Olga Gorshenina ter Ekaterina Ilina s po tremi, manjkala je ena izmed njihovih najboljših rokometašic Darya Dmitrieva.

Ekipa bo do sobotnega obračuna pripravljena, manjkala bo le Anna Dobrić, ki je ta teden prestala operacijo desnega kolena in zaključila to sezono. V klubu mislimo nanjo in ji skupaj s kapetanko Nino Žabjek želimo čimprejšnje okrevanje.

Več utrinkov s prve tekme, ki so jo Tigrice dobile z rezultatom 25:20, lahko najdeš v tej novici.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Tekmice bodo vložile vso znanje v to, da nas premagajo. Tokrat bo igrala tudi Dmitrieva. Smo v prednosti, a gremo neobremenjeno na pot. Ponoviti želimo obrambo, ki je bila na prvi tekmi z Risovićevo na čelu za čisto desetko ter nekoliko izboljšati napad. S srčno igro ter hladno glavo gremo v povratni dvoboj. PRvi polčas bo psihološko najtežji, v drugem bo odločala taktika. Želimo si uvrstitve v četrtfinale.”

Nataša Ljepoja, rokometašica RK Krim Mercator: “Naša naloga je, da ponovimo igro v obrambi. V napadu pa imamo še nekaj rezerve. Predvsem z zadnjih desetih minut prve tekme, ko nam je padla koncentracija. Definitivno nam ne bo lahko, saj bodo igrale pred navijači. Pomembno bo imeti hladno glavo in iti na zmago.”

Iztok Verdnik, predsednik RK Krim Mercator: “Sezone še ni konec, verjamemo v rokometašice ter v strokovno vodstvo, verjamemo v napredovanje. Ekipa je v soboto pripravila odlično taktiko, bila izjemno motivirana, borbena. Želimo si, da bi bili tudi ta konec tedna tako prijetno presenečeni.”