Krimovke po zadetek več v Rusijo

Rokometašice Krima Mercatorja v 2. kolu skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj ta konec tedna čaka gostovanje pri ruskem Rostov-Donu. Po minimalnem porazu proti Vipersu nova priložnost za prvi točki prihaja v soboto, 19. septembra. Tekma se bo začela ob 16. uri, kot vselej v tej sezoni, s prenosom na TV Arena Sport 1.

Le en sam, samcat gol je Tigrice na uvodnem dvoboju elitnega evropskega klubskega tekmovanja ločil od točke proti norveškemu Vipersu, udeležencu zadnjega finalnega turnirja pred izbruhom koronavirusa. V praznih Stožicah so gostje večino tekme narekovale ritem, a so Tigrice v finišu nevarno zapretile, se tekmicam povsem približale, a jim vseeno morale priznati tesen poraz (26:27).

Virus še naprej vpliva na potek dogodkov

Ljubljanske rokometašice so ob začetku evropskega tekmovanja morale sprejeti še eno neprijetno, a v teh časih obvezno nalogo. Testirane so bile že pred prvo tekmo in bodo tudi pred četrtkovim odhodom v Rusijo. Ob vrnitvi jih prav tako čaka testiranje, tokrat na letališču v Frankfurtu. Ti postopki za slovenske prvakinje ob testiranjih tako rekoč na vsak drugi dan niso le naporni, ampak od ljubljanskega kluba zahtevajo tudi nepredviden in visok finančni vložek.

Krimovke so sicer med tednom še drugih zaigrale v domačem prvenstvu in Litijo brez težav odpravile s 46:18. Po tekmi z Rostovom jih pred reprezentančnim premorom čaka še domača tekma proti danskemu Esbjergu.

Spored vseh tekem Krima Mercatorja najdete TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: “Na zadnji evropski tekmi smo uvideli, da smo čvrsti v obrambi. Vseeno pa je ekipa iz Kristiansanda dosegla preveč zadetkov iz protinapadov in po izvajanju hitrega centra. Ta del igre moramo izboljšati. To je bil za nas ob pomanjkanju kakovostnih pripravljalnih tekem prvi pravi dvoboj po dolgem času in lahko smo zadovoljni, četudi smo tokrat ostali brez točk. Zdaj nas čaka ekipa Rostova, ki v kateri igrajo same vrhunske posameznice, mnoge med njimi nosilke olimpijskih kolajn. Največja zvezdnica ekipe je zagotovo Anna Vjahireva, okoli katere se vrti večina akcij. Naši glavni nalogi bosta popraviti igro v napadu in ustaviti njihovo glavno zvezdnico.”

Nina Žabjek, kapetanka Krima Mercatorja: “Ligo prvakinj smo začele dobro, in to kljub temu, da smo točke tokrat izgubile. V prvem polčasu smo bile premalo agresivne v napadu in se prepočasi vračale v obrambo. Tok tekmovanja gre hitro naprej, v soboto nas že čaka nova tekma. Rostov je zelo izkušena in kakovostna ekipa. Ne želim izpostavljati nobene posameznice, saj gre za številne močne in izjemno z znanjem potkovane igralke. Me se bomo skušale z njimi kosati, se boriti, tako kot na prvi ekipi, ob tem pa upati, da bo rezultat tokrat šel ob izteku 60 minut igre bil nam v prid.”

Sobota
19. september
16:00
2. kolo Rostov-Don (Rusija)

Rostov Don (RUS)

:

Krim Mercator