Tigricam druga zmaga v državnem prvenstvu

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale drugo domačo tekmo državnega prvenstva. Po zmagi proti Izoli (43:20), je tokrat padla še ekipa Litije. Ljubljanske rokometašice v soboto (19. septembra) čaka zahtevno gostovanje pri ruskem Rostov-Donu.
Krim Mercator : Litija 46:18 (20:6)
Ljubljana, 14.9. 2020 - dvorana Stožice (brez gledalcev)
Sodnika: Boris Fink, France Vesel; Delegatka: Monika Cuder Skrlič
Krim Mercator: da Silva Vieira 2 (1), Jurič 8, Sercien Ugolin 3, Abina 4, Žabjek 3, Pletikosić 4, van Kreij, Gjerek, Cerovak 3 (1), Klemenčič 5, Vojnovič, Ljepoja, Kojić 3, Vučko 6 (1), Gomilar Zickero 2, Svetik 3.
Litija: Izlakar, Kogovšek 4 (4), Vrhovec, Renčelj, Okorn Uštar, Kojič, Hauptman 2, Ponebšek 1, Bajc, Burja, Ambrož 1, Strmljan 3.
7-metrovke: Krim Mercator: 3 (3); Litija 4 (4)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut; Litija 2 minuti

Tigrice tako nadaljujejo niz visokih zmag na domačih prizoriščih in že od uvodnega kola držijo mesto na vrhu lestvice. Z dvema zmagama jim po drugem krogu sledita še Ajdovščina in Krka. Žalec je ob eni tekmi pri eni zmagi, preostale ekipe pa so že okusile grenak okus poraza.

Na vrh liste  strelk se je tokrat vpisala Manca Jurič, ki je dosegla osem zadetkov. Sledita ji še dve mladi rokometašici, Hana Vučko s šestimi zadetki in Valentina Klemenčič s petimi.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: “Po tekmi proti Vipersu smo se morali hitro zbrati in odigrati tekmo proti ekipi, ki se lepo razvija in je lahko igrala neobremenjeno. Na vseh tekmah moramo igrati popolnoma zbrano in se tudi skozi tekme v domačem prvenstvu pripraviti na evropske tekme.”

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.


FOTOGALERIJA


POSNETEK TEKME