Krimovke po tekmi polni preobratov do velike točke

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale drugo tekmo nove sezone Delo EHF Lige prvakinj. Prvo gostovanje jih je pripeljejo v ruski Rostov, kjer so odlično odigrale prvi polčas (14:12) in napadale do konca tekme. Z metom prek 30 metrov je pomembno točko Krimovkam priborila Maja Svetik (23:23).
Rostov-Don (RUS) : Krim Mercator 23:23 (12:14)
sobota, 19. september, ob 16.00, Rostov-Don (Rusija) - 1400 gledalcev
Sodnika: Dzmitry Nabokau, Siarhei Kulik (oba Belorusija); Delegat: Oleg Tarasikov (Rusija)
Rostov-Don: Gabisova, Kalinina; Managarova 4, Sen 5, Vykahireva 10, Lagerquist 1, Bobrovnikova, Makeeva 1, Smirnova, Sobkalo, Tazhenova, Kozhokar 1, Zaadi Deuna, Kuznetsova 1, Borschenko.
Krim Mercator: Vojnovič, Risović; da Silva Vieira 9, Jurič, Sercien Ugolin 2, Abina, Žabjek, Pletikosić, van Kreij 5, Cerovak, Klemenčič, Ljepoja 4, Kojić 1, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2.
7-metrovke: Rostov-Don 2 (2); Krim Mercator 4 (4)
Izključitve: Rostov-Don 4 minute, Krim Mercator 6 minut

Po uvodnih zadetkih Samare da Silva Vieire in Anne Vyakhireve, je sledilo krajše obdobje brez zadetkov, ki ga je z dvema zaporednima goloma prekinila Oceane Sercien Ugolin in Tigrice popeljala do prednosti s 3:1. Rusinje so se na krilih Vyakhireve, ta je do konca prvega polčasa dosegla devet zadetkov, vrnile in ušle na 7:4, a zablesteli sta še Harma van Kreij, s štirimi zadetki in Jovana Risović, z desetimi obrambami. Ob atomskem zaključku prvega polčasa so Tigrice v zadnjih štirih minutah dosegle štiri zaporedne zadetke in na odmor odšle s prednostjo 14:12.

Da Silva Vieira je s šestim zadetkom odprla drugi polčas in Krimovke popeljala do prednosti 15:12, a sledile so črne minute in domačinke so prek protinapadov zopet ušle na 19:16. Brazilska reprezentantka je v drugem polčasu držala stik Krimovk z domačinkami, te so v 50. minuti vodile le za zadetek (21:20). Po četrtem zadetku Nataše Ljepoje pa se je tekma v 54. minuti začela »od začetka« (21:21).

Rusinje so dosegle dva zaporedna zadetka in ušle na 23:21, da Silva Vieira je s črte sedmih metrov dosegla zadetek za 23:22. V zadnjih 19 sekund srečanja so domačinke vstopile brez dveh izključenih igralk, izgubile žogo in Maja Svetik je s 30 metrov poskrbela za eksplozijo veselja. Krimovke so si s 23:23 priborile veliko točko.

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.

Tigrice na poti domov čaka postanek v Frankfurtu, kjer bodo opravile obvezno testiranje. Po prihodu domov jih v ponedeljek znova čaka domača tekma državnega prvenstva proti Zagorj (ob 18.40), nato pa bodo teden posvetile pripravi na tretjega evropskega nasprotnika. Pred reprezentančnim premorom se bodo ljubljanske rokometašice pomerile proti danskemu Esbjergu. Tretja evropska tekma, ki je na sporedu v soboto, se bo v dvorani Stožice začela ob 18.00.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: »Vedeli smo, da bo tekma proti Rostovu res težka. Pripravljali smo se na igro Vyakhireve in mislim, da smo opravili kar dobro delo. Po tekmi proti Vipersu smo se dodatno mentalno pripravili na morebitno izenačenje v zadnjih desetih minutah. V zaključku smo imeli nekaj sreče, za točke, kot je današnja proti Rostovu, moraš v športu včasih imeti tudi nekaj sreče.«

Samara da Silva Vieira, najboljša strelka Krima Mercatorja: »Zelo sem ponosna na svojo ekipo, pred sezono nismo imele veliko prijateljskih tekem in nismo vedele, kako močne smo na igrišču. Danes smo vedele, da se moramo fokusirati na najboljše posameznice, ne le na Vyakhirevo. Verjele smo v naš uspeh in tu je rezultat odličnega dela.«