Krimovke po evropskem prvenstvu znova oblekle klubski dres

Rokometašice Krima Mercatorja po evropskem premoru niso imele veliko premora. Ostale so v Stožicah, ki so v preteklih dneh združevale ljubitelje rokometa iz vseh kotičkov Evrope, tokrat pa so gostile rokometašice iz Velenja. Med strelke za zmago 34:15 so se vpisale vse tigrice v polju, šest zadetkov je dosegla Alja Varagić.
Krim Mercator - ŽRK Velenje 34:15 (18:7)
četrtek, 24. november, ob 20.00, Center Stožice, 25 gledalcev
Sodnika: Milan Matovina, Jan Stanič; Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Radosavljević 2, Jurič 1, Stanko 2, Abina 2, Žabjek 1, Dmitrieva 2, Cerovak 1, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 5, Varagić 6, Kovarova 3, Risović, Rosiak 2, Marković 4, Svetik 2.
Velenje: Priteržnik 2, Brglez, Jeras, Ferenc 7, Žekič 1, Simić, Černivec 1, Oder 1, Tabaković 2, Komar, Jazbinšek 1, Pikl, Žejn.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (2), Velenje 5 (3)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Velenje 2 minuti

Tudi Krimove rokometašice so na izteklem evropskem prvenstvu imele glavno besedo pri najatraktivnejših dvobojih. Piko na i tekmovalno uspešnemu tekmovanju je dodala Jovanka Radičević, ki se je od črnogorskega dresa poslovila z bronasto medeljo. Kako je šlo preostalim tigricam preveri TUKAJ.

 

Z zmago prve do 10 prvenstvenih točk, tigrice ostajajo neporažene

Dvoboj proti Velenju je tigricam prinesel peto zmago na petih odigranih dvobojih. Zmaga ni bila vprašljiva, krimovke so namreč dvoboj odprle s 5:0 in tudi v nadaljevanju pričakovano uspešno krmarile proti trenutno sedmi uvrščeni ekipi prvenstva.

Med strelke so se, razen vratark vpisale vse domače rokometašice. Alja Varagić je dosegla šest zadetkov, s petimi ji je sledila Nataša Ljepoja. Štiri je dodala Ema Marković.

Alja Varagić, rokometašica RK Krim Mercator: “Vsako tekmo slovenske lige vzamemo zelo resno in jo izkoristimo za pripravo na EHF Ligo prvakinj, ki se hitro bliža. Na tej tekmi smo v obrambi in napadu trenirale stvari, ki jih pripravljamo za naslednji teden.”

 

December prinaša nadaljevanje EHF Lige prvakinj

Že dan po prvenstvu so stekle priprave na nadaljevanje najmočnejšega klubskega tekmovanja – EHF Lige prvakinj. V nedeljo, 4. decembra, bo v Hali Tivoli gostoval danski Odense! Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.