Evropski rokomet ostaja v Ljubljani

Rokometašice Krima Mercatorja se po več kot enomesečnemu reprezentančnemu premoru vračajo na elitni evropski parket. V nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 jih čaka tekma sedmega kroga EHF Lige prvakinj. V ljubljanski Hali Tivoli bo gostoval danski Odense. Vstopnice so že na voljo.
EHF LIGA PRVAKINJ
Hala Tivoli (Ljubljana)
Krim Mercator
14.00
Odense (DAN)
Nedelja, 4. december 2022
 
Slovenska reprezentanca je na evropskem rokometnem prvenstvu za ženske pred domačimi navijači spisala nepozabno zgodbo. Pri tem ne mislimo zgolj na zgodovinsko uvrstitev, ampak predvsem na dejstvo, da so varovanke Dragana Adžića povezale športno Slovenijo! In kako lepo bi bilo tudi po koncu Women’s EHF Euro 2022 nadaljevati rokometno zgodbo. Reprezentantke bodo imele na evropskem parketu še vedno glavno vlogo, le da bodo tokrat nosile dres Krima Mercatorja.
 
Rokometni spektakel! V nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 v Hali Tivoli. Krimovke proti danskim prvakinjam. Vstopnice so na voljo TUKAJ.
Tigrice, ki se bodo na parket EHF Lige prvakinj vrnile po več kot mesecu dni, v nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 v domači Hali Tivoli čaka obračun proti danskim prvakinjam. Odense Håndbold je v svoji četrti sezoni med evropsko elito za zdaj zabeležil tri zmage in tri poraze. Boljši je bil od Banika Mosta (41:22), Bresta (25:21) in Bietigheima (31:24), klonil pa proti FTC-ju (23:27), Veipersu (27:34) in Bucuresti (27:31). S šestimi točkami na svojem računu zaseda peto mesto na lestvici skupine A.
 

V vrstah Dank tudi evropska prvakinja Aardahlova

Danke bodo s tremi srebrnimi danskimi reprezentantkami (Althea Rebecca ReinhardtMie Enggrob Højlund in Rikke Iversen) ter eno zlato norveško (Maren Nyland Aardahl) na tretji medsebojni tekmi s Krimovkami skušale vpisati še tretjo zmago. Ekipi sta se v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju prvič pomerili v minuli sezoni. Tigrice so bile na gostovanju prekratke za dva gola (24:26), na domačem parketu pa je zmanjkalo nekoliko več (19:24). Takrat je bil odločilen predvsem prvi polčas, ko so Ljubljančanke zadele le petkrat.

V tej sezoni tigricam več preglavic sicer povzroča druga polovica tekme, vendar pa so proti francoskemu Brestu dokazale, da jim ob pravi podpori domačih navijačev lahko uspe. Naj bo tako tudi tokrat! Na zadnji domači evropski tekmi v tem koledarskemu letu. Bodite znova del rokometnega spektakla v Ljubljani in pomagajte Krimovkam do novih točk!