Krimovke po dolgem času znova v domačem prvenstvu

Po dolgem obdobju brez tekem državnega prvenstva bodo rokometašice Krima Mercatorja znova zaigrale tudi proti domačim zasedbam. Tigrice bodo v ponedeljek igrale proti Krki, dan pozneje pa še proti Zagorju (obe tekmi 18.40). Znova bodo na delu tudi dan po evropski tekmi proti FTC-ju, v nedeljo se bodo ob 14.00 pomerile proti celjski ekipi Z'dežele.

Zaradi številnih prestavitev in dvotedenskega “prisilnega počitka” so Tigrice doslej odigrale le tekmi proti Izoli (43:20) in Litiji (46:18) in trenutno zasedajo četrto mesto. Vodilna Ajdovščina je ob polnem izkupičku pri šestih odigranih tekmah. Iz znanih razlogov je bila 1. ženska liga je bila v zadnjem obdobju prestavljena za 14 dni.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Štiri domače tekme bodo ljubljanske rokometašice odigrale v zadnjem tekmovalnem tednu pred reprezentančnim premorom. V ponedeljek se bodo, ob 18.40, pomerile proti Krki, ki je s tremi tekmami več (8 točk) trenutno na tretjem mestu. Dan kasneje v ogrevalno dvorano Centra Stožice prihaja še Zagorje, ki ima ob tekmi več štiri točke. Sobotnemu spektaklu v Delo EHF Ligi prvakinj, Tigrice se bodo pomerile proti madžarskemu FTC-ju, bo sledil še nedeljski zaključek proti ekipi Z’dežele.

Vse tekme domačega prvenstva si lahko ogledate na našem Facebook kanalu @rkkrim.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: “Po dobro odigrani tekmi proti Bukarešti se moramo pripraviti na teden, ki nam prinaša štiri tekme. Po težki tekmi, ki nam je pustila nekaj posledic, je pomembno, da zadržimo našo formo in proti kakovostnim nasprotnikom pokažemo vso znanje. Tekmi proti Krki in Zagorju bosta tako odlična priprava na madžarski FTC.”