Vpoklic v reprezentanco prejelo osem Krimovk

Selektor Slovenije in obenem tudi trener RK Krim Mercator, Uroš Bregar, je objavil spisek rokometašic, na katere računa na decembrskem evropskem prvenstvu. Na priprave je povabil tudi osem svojih varovank.

Reprezentanca se bo do začetka prihodnjega meseca, ko se tekmovanje na Danskem začne, pripravljala v Laškem, kamor bodo odpotovale tudi krilne igralke Ema Abina, Tija Gomilar Zickero ter Maja Svetik, zunanji igralki Hana Vučko in kapetanka Nina Žabjek, krožni napadalki Valentina Klemenčič ter Nataša Ljepoja, v vratih pa ljubljanski strateg računa na Majo Vojnovič. Slovenke bodo nastopale v skupini A, prva tekma jih čaka 4. decembra proti gostiteljicam tekmovanja.

Krimove legionarke še v dresih Srbije, Francije in Nizozemske

Poleg osmerice bodo reprezentančni dres na prvenstvu oblekle tudi desnokrilna dvaindvajsetica Ana Kojič ter vratarka Jovana Risović za Srbijo, na spisku dvajsetih najboljših posameznic Francije je desna zunanja, Oceane Sercien Ugolin. Dvanajsta rokometašica, ki bo med reprezentančnim odmorom odsotna, je tudi Harma van Kreij, ki bo prvič zastopala barve Nizozemske. Več o tem TUKAJ.