Krimovka vpoklicana v nizozemsko reprezentanco

Med 3. in 20. decembrom bosta Norveška in Danska gostili evropsko rokometno prvenstvo za ženske. Slovenke bodo nastopile v skupini A, v skupini C skupaj z Madžarsko, Srbijo in Hrvaško pa se bo borila tudi Harma van Kreij, rokometašica RK Krim Mercator, ki igra na poziciji leve zunanje.

Za Krimovo enajstico, ki te dni praznuje svoj 27. rojstni dan, je to prvi vpoklic med najboljše rokometašice Nizozemske. Izbrana vrsta z dežele mlinov na veter in tulipanov je ena najbolj kakovostnih na svetu. Z EP pred štirimi leti so se vrnile srebrne, istega leta so bile 4. na OI v Riu de Janeiru, pred letom dni pa svoje odlične igre nadgradile še z naslovom svetovnih prvakinj.

V sezoni 2020/21 je van Kreijeva nastopila na vseh šestih tekmah v elitni Delo EHF Ligi prvakinj. Najbolj razpoložena je bila v Rusiji, kjer je proti Rostov-Donu dosegla pet zadetkov. Skupno jih je na evropskih prizoriščih vknjižila 14 in pri tem s svojo igro ujela pozornost selektorja Emmanuela Mayonnade, ki ji bo ponudil prvo priložnost v dresu oranžno-črnih.

Harma van Kreij, leva zunanja igralka Krima Mercatorja: »Po eni strani sem bila zelo presenečena a hkrati tudi izjemno vesela priložnosti, ki sem jo z vpoklicem v reprezentanco dobila. Cilj vsakega športnika je, da lahko zastopa barve svoje države in s tem so se mi uresničile sanje. Vedno sem želela igrati v Ligi prvakinj in igrati za Nizozemsko. Leto 2020 si bom zagotovo zapomnila po tem.

To je potrditev, da sta se ves moj trud in trdo delo obrestovala. Pričakovanja izbrane vrste so visoka, saj reprezentanca zadnja leta res izstopa. Kljub manjku nekaterih posameznic (Delaila Amega in Estavana Polman) bomo tiste, ki bomo oblekle dres z državnim grbom, stopile skupaj in skušale upravičiti sloves, ki ga imamo.«