Krimovke verjamejo v presenečenje

Rokometašice RK Krim Mercatorja se bodo v 8. krogu Delo EHF Lige prvakinj znova srečale s tekmicami iz Romunije. Po sobotni tekmi, ko so s 25:23 slavile rokometašice CSM Bucuresti, se jim bodo tokrat tigrice zoperstavile v gosteh. Rokometašice, z izjemo kapetanke Nine Žabjek (koronavirus), iz Ljubljane krenejo že danes. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 16. uri. V neposrednem prenosu si jo lahko ogledate na Arena Sport 1.
DELO EHF Liga Prvakinj
Bukarešta (rom)
Bukarešta (ROM)
16.00
Krim Mercator
Sobota, 14.november 2020

Že prvo novembrsko soboto so Tigrice pokazale dober odpor proti najmočnejši ekipi skupine A. Blestela je predvsem Jovana Risović, ki je s številnimi obrambami gostjam preprečila več zadetkov. Tekmice so jih sicer vajene več, na treh tekmah so jih dosegle 30 ali več. Več o prvi tekmi proti vodilni ekipi skupine A najdeš TUKAJ.

V romunski prestolnici bo znova ključna obramba

Analiza tekme je pokazala, da je bila v Ljubljani ključna obramba, v napadu pa bo potrebno tokrat doseči še kak gol več, da bi se Krimovke lahko veselile novih točk. Potrebne bodo boljše rešitve v protinapadih ter tista pika na i, za katero so bile prekratke na prvi tekmi. Rokometašice so, z izjemo kapetanke, zdrave, tudi poškodbe to sezono še niso ustavile modrih. Trener Uroš Bregar bo lahko računal na vse potnice v Romunijo.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Na prvi tekmi smo pokazali dobrih 40. minut igre, predvsem v obrambi. Jovana je blestela v golu in zaustavljala tekmice. Jasno pa je, da proti tako kvalitetni ekipi pride do padcev. Na koncu smo imeli svoje priložnosti, a jih žal nismo znali izkoristiti. Iz tekme v tekmo rastemo, smo konkurenčni vsaki ekipi. Trdno verjamem, da bo tako tudi v Bukarešti.”

Jovana Risović, vratarka RK Krim Mercator“Iz tekme v tekmo igramo bolje. Verjamemo, da bo tudi rezultat slej ali prej prišel. Potrebujemo več zbranosti, da ne pride do padca v igri. Ekipa je mlada in manjka nam izkušenj. Zadovoljna sem, kako smo se borile, in da se nismo predale že pred tekmo. Če popravimo napaek, ki smo jih naredile prvič, lahko presenetimo.”

Samara da Silva Vieira, rokometašica RK Krim Mercator“Analizo sobotne tekme smo že naredili in menim, da nam bo tokrat lažje. Vemo, kje moramo iskati priložnosti in kako presenetiti. Določene stvari moramo popraviti v obrambi, zadeti kakšen gol več.”