Tigricam velika točka proti Bukarešti

Rokometašice Krima Mercatorja so v 8. krogu Delo EHF Lige prvakinj v romunski prestolnici najboljši ekipi skupine A odščipnile točko. Po izenačenem dvoboju, v katerem so Tigrice zaostajale že za tri zadetke (13:16), je natančen strel Harme van Kreij za vodstvo z 19:18 v 50. minuti vlil upanje za zasuk. Krimovke so takrat prvič prevzele vodstvo in tekmo nazadnje končale z remijem 22:22 (12:11). Velikim remijem, veliko točko! Najbolj razpoloženi pri Ljubljančankah sta bili Oceane Sercien Ugolin in Matea Pletikosić, obe sta zadeli po šestkrat.
Bukarešta (ROM) : Krim Mercator 22:22 (12:11)
sobota, 14. november, ob 16.00, Bukarešta, Romunija – brez gledalcev
Sodnici: Jelena Mitrović, Andjelina Kazanegra (Črna gora); Delegat: Alin-Sergiu Cirligeanu (Romunija)
Bukarešta: Dedu 2 obrambi, Grubišić 5 obramb; Cvijić 2, Neagu, Perianu 2, Klikovac, Omoregie 1, Martin Berenguer 7, Smeets, Lazović 8, Dembele Pavlović, Jipa, Pintea, Cabral Barbosa 1, Moisa 1, Bazaliu.
Krim Mercator: Vojnovič, Risović 5 obramb; da Silva Vieira 4, Jurič, Sercien Ugolin 6, Abina, Pletikosić 6, van Kreij 2, Klemenčič 1, Konatar, Ljepoja 3, Dobrić, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Risović, Svetik.
7-metrovke: Bukarešta 6 (6), Krim Mercator 3 (6)
Izključitve: Bukarešta 6 minut, Krim Mercator 4 minute

Romunke so dobro otvorile tekmo, prevzele vodstvo s 6:4 in se na presenečenje vseh proti trenutno šestouvrščenim Krimovkam mučile vseh 60 minut. Pletikosićeva je imela v uvodnih trenutkih odgovor na vsako potezo gostiteljic, čvrsta obramba – tokrat zares izjemna! – slovenskih prvakinj pa ni dopuščala lahkih golov. Pletikosićeva in Nataša Ljepoja sta imeli tako hiter odgovor na zaostanek in Tigrice so tekmicam znova dihale za ovratnik. V drugem delu prvega polčasa se je ogrela tudi Sercien Ugolinova, van Kreijeva pa je 4 sekunde pred iztekom uvodne polovice dvoboja zaostanek znižala na 11:12.

Drugi polčas se je začel podobno, kot prvi. Igralke iz Bukarešte so namreč gostjam ušle na tri gole naskoka – 16:13 (38. minuta). Nato so izbranke glavnega trenerja Uroša Bregarja vrnile s tremi zaporednimi zadetki, svoje pa je dodala tudi vratarka Jovana Risović. Izpostaviti velja še krožno napadalko Valentino Klemenčič, ki je najprej svoji ekipi priborila strel s sedmih metrov – Samara da Silva Vieira je bila, žal, nenatančna – nato pa je prav Klemenčičeva zadela za izenačenje na 16:16.

Ekipi sta bili izenačeni do 50. minute, ko je po golu Nizozemke Harme van Kreij prvič zadišalo po točkah. Gol Pletikosićeve preko celega igrišča je nakazal finiš, v katerem bodo glavno besedo imele rokometašice v roza dresih, a so bile zadnje minute v znamenju napak na obeh straneh. Zaključno žogo za zmago so po zaostanku z 20:22 imele gostiteljice, a je semafor ob koncu tekme po vnovični odlični obrambni formaciji Ljubljančank nazadnje kazal 22:22.

 

Pred reprezentančnim premorom še proti madžarskemu FTC-ju

Krimovke so vnovič dokazale, da je edini primanjkljaj te sezone kanček sreče. S čvrsto obrambo in ob razpoloženih posameznicah so bile znova trd oreh tudi za eno najboljših ekip stare celine. Liga prvakinj se nadaljuje prihodnji konec tedna, ko v Stožice prihajajo Madžarke, rokometašice Ferencvaroša.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja“Že na prvi tekmi smo bili blizu, njihova igra nas tudi tokrat ni presenetila. Na žalost sta se na obeh straneh poškodovali igralki, mi smo nekaj časa morali igrati brez Samare. Tekma je bila izenačena, v zaključku smo imeli vajeti v svojih rokah, a sta nezbranost in nespametni prekršek ob izidu 22:20 potek igre spremenila. Kljub temu, da smo bili le korak oddaljeni od zmage, bi se lahko razpletlo tudi drugače in s to točko smo zelo zadovoljni. Smo na pravi poti in delamo dobro. Pred nami je še zadnja tekma pred reprezentančnim odmorom. Naša naloga je, da se dobro pripravimo in s srčno obrambo skušamo iztržiti ugoden rezultat.”