Izjemna Ana Gros v RK Krim Mercator

Ekipo Krima Mercatorja bo do konca sezone okrepila najboljša slovenska igralka Ana Gros, sicer tudi kapetanka naše izbrane vrste, v kateri so prav pri serijskih slovenskih prvakinjah prepoznali izjemen talent in jo pred dobrim desetletjem izstrelili v rokometno Evropo. Potem, ko je na začetku marca zaradi tragičnih razmer, povezanih z vojno v Ukrajini, predčasno prekinila sodelovanje z moskovskim CSKA-jem, se bo zdaj preselila v Ljubljano. Tako bo po ducat letih znova oblekla dres edinega slovenskega kluba, ki trenutno sodeluje v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Grosova, trenutno najbolj prepoznaven produkt Krimove rokometne šole, velja za eno najboljših rokometašic sveta. Da je res tako, ob mnogih naslovih, lovorikah in priznanjih priča tudi uspeh iz sezone 2020/21, ko je za francoski Brest v Ligi prvakinj zbrala kar 135 golov in tako postala najboljša strelka elitnega rokometnega tekmovanja klubov stare celine. Proglašena je bila tudi za najboljšo rokometašico francoskega prvenstva, poleg vseh individualnih lovorik pa si je s soigralkami nadela še krono francoskih državnih prvakinj. Rokometašice Bresta so v sezoni 2020/21 premierno osvojile domače prvenstvo.

Kapetanka slovenske izbrane vrste je v bogati karieri po tem, ko je priložnost vrhunsko izkoristila pri Krimu, izkušnje nabirala pri madžarskemu Györu, nemškemu Thüringeru, francoskima Metzu ter Brestu in nazadnje pri ruskemu CSKA-ju. V Ljubljano se znova vrača po sezoni 2009/10. Takrat je prvič zaigrala tudi v Ligi prvakinj in tekmicam v tem tekmovanju zabila 36 golov. V tej sezoni je v dresu moskovkse ekipe tekmicam mrežo zatresla 71-krat ter s tem zaseda 10. mesto na lestvici najbolj učinkovitih igralk Lige prvakinj.

Za državni grb je Grosova doslej zbrala 129 nastopov in 624 golov, s čimer zaseda drugo mesto na večni lestvici zadetkov slovenskih reprezentantk.

Ana Gros, rokometašica RK Krim Mercator»Potem, ko se je zaradi tragičnega dogajanja v Ukrajini moja pot pri moskovskem CSKA-ju, s katerim sem se razšla zelo korektno, končala, sem prejela precej ponudb klubov iz celotne Evrope. Sledila sem srcu in pozitivni energiji ter se odločila, da sprejmem ponudbo RK Krim Mercator, kluba, pri katerem sem pred dobrim desetletjem začela delati konkretne korake v svet profesionalnega rokometa. Z dekleti se večinoma poznam od prej, smo v odličnih odnosih, z ekipo treniram že več kot teden dni. Zelo sem hvaležna klubskemu vodstvu za to, da so mi v zame zelo stresnih časih prišli nasproti in naredila bom vse za to, da z ljubljanskim klubom presenetimo Evropo. Pri odločitvi je imelo pomembno mesto tudi dejstvo, da bo Slovenija novembra gostilo evropsko prvenstvo za rokometašice. V dvojni vlogi bom lahko še bolje širila glas o ženskem rokometu in ženskem športu, česar nisem le vesela, ampak na to tudi izjemno ponosna.«

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator»Izjemno veseli smo, da se pred najbolj pomembnima tekmama sezone v RK Krim Mercator vrača Ana Gros, v kateri smo prav pri Krimu prepoznali njen razkošni talent, ter jo postavili na evropski rokometni zemljevid. Ponosni smo, da smo izpolnili enega od glavnih strateških ciljev in v Ljubljani zares zbrali večino najboljših slovenskih igralk. Znova postajamo klub, ki se samozavestno in ambiciozno lahko po robu postavi vsaki ekipi iz Lige prvakinj. Komaj čakam, da se evropska sezona nadaljuje in da s skupnimi močmi dokažemo naš potencial. V Hali Tivoli bomo na prvi tekmi v boju za četrtfinale najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja stare celine v soboto, 26. marca, potrebovale tudi pomoč gledalcev in zdaj z okrepljeno ekipo bomo še boljše, bolj atraktivne. Zato vse rokometne in športne navdušence vabim, da nas pridejo podpret. Sodimo med najboljših osem v Ligi prvakinj in to bomo tudi dokazale!”