Serija se nadaljuje tudi po zmagi v Velenju

Rokometašice Krima Mercatorja so na gostovanju v Velenju dosegle 16 zaporedno zmago v 1. ženski rokometni ligi in potrdile vodilno mesto po prvem delu tekmovanja. V torek ljubljanske rokometašice čaka še en preizkus pred tekmama proti FTC-ju. Gostovale bodo pri drugouvrščeni Ajdovščini.
Velenje - Krim Mercator 18:33 (11:13)
petek, 18. marec, ob 20.45, Rdeeča dvorana – 50 gledalcev
Sodnika: Gaja Božeglav, Aleksander Lesar - Delegat: Dragan Nikolič
Velenje: Priteržnik 1, Brglez 1, Jeras 2, Ferenc 4, Žekič, Kaltak 2, Simič, Černivec 1, Oder 3, Tabakovič 2, Meža, Pikl 2.
Krim Mercator: Simič, Stanko 5, Pineau 2, Abina 4, Žabjek, Posavec 2, Šivavec 1, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 5, Polak 2, Gomilar Zickero 5, Risović, Gros 6, Lekić.
7-metrovke: Velenje 9 (7), Krim Mercator 3 (3)
Izključitve: Velenje 2 minuti, Krim Mercator 10 minut

V času evropskega premora so krimovke pospešeno igrale v domačem tekmovanju. V slabem mesecu dni so tako odigrale sedem tekem in pričakovano na vseh vknjižile tudi zaslužene zmage.

Gostovanje v Velenju se je sicer začelo zadržano. Paula Posavec je tigricam z dvema zaporednima zadetkoma že takoj prinesla prednost, ki so jo ljubljanske rokometašice držale do konca dvoboja, a dva zadetka sta ekipi ločili tudi ob koncu polčasa (11:13).

V drugem so gostje stopile na plin, domači zasedbi dopustile le sedem zadetkov in zasluženo prišle do nove, že 16 zmage. Ana Gros je dosegla šest zadetkov, z enim manj so se proslavile Tjaša Stanko, Nataša Ljepoja in Tija Gomilar Zickero.

Dva kroga pred koncem tigrice že vedo, da se bodo v nadaljevanju tekmovanja najprej pomerile proti zmagovalcu kvalifikacijske tekme med osmouvrščeno ekipo modre skupine in zmagovalcem zelene skupine. V torek bodo gostovale pri ajdovskemu Mlinotestu (20.00), nato pa jih čaka le še domač zaključek proti Litiji.

26. marec prinaša evropski spektakel proti FTC-ju

Tigrice bodo mesto v četrtfinalu evropske Lige prvakinj lovile na dveh tekmah proti izvrstni madžarski zasedbi. Prvo tekmo bo gostila kultna Hala Tivoli, v soboto, 26. marca, ob 16.00. Vstopnice so že v prodaji, zagotove si jih lahko na mojekarte.si.

Foto: Jurij Vodušek