Spopad dveh odličnih desnokrilnih igralk

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 26. marca, čaka prvi obračun play-offa Delo EHF Lige prvakinj. Nasproti jim bo stal madžarski FTC z odlično Antjo Angelo Malestein na čelu.

Vstopnice so že na voljo! Zagotovi si jih TUKAJ.

Nizozemska reprezentantka blesti v zeleno-črnem dresu. V skupinskem delu tekmovanja je dosegla že 70 golov, kar je več kot kadarkoli prej. V tej sezoni je kar na štirih tekmah zabila dvomestno število zadetkov (10), doma proti Borussii iz Dortmunda in Esbjergu ter na gostovanjih pri hrvaški Podravki in francoskemu Brestu. 29-letna desnokrilna igralka v Ligi prvakinj nastopa šesto sezono. Preden se je leta 2010 pridružila Madžarkam, je izkušnje nabirala še v nemškem Bietigheimu in domačem Amsterdamu.

Tudi ekipa Krima Mercatorja pa se lahko pohvali z odličnimi posameznicami. Najboljša strelka te sezone je za zdaj Katarina Krpež-Šlezak, ki je na 14 tekmah je dosegla 66 zadetkov. Tudi ona v Ligi prvakinj nastopa svojo šesto sezono in prav ta je zanjo najuspešnejša. Srbska reprezentantka je velik del kariere preživela tudi na Madžarskem, kjer je igrala za Erd, odlično pa se znajde tudi v državnem dresu. Leta 2018 je postala najboljša strelka evropskega prvenstva v Franciji.