Madžarke prva ovira v nadaljevanju Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 26. marca, nadaljevale s tekmovanjem na evropski sceni. Na prvi tekmi play-offa Delo EHF Lige prvakinj se bodo pomerile z madžarskim FTC-jem. Obračun se bo v hali Tivoli začel ob 16.00, neposredni prenos bo na Arena Sport 1. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si.

Vstopnice so že na voljo! Zagotovi si jih TUKAJ.

Madžarke imajo za seboj bogato evropsko zgodovino. Dvakrat so že igrale v finalu Lige prvakinj (1970/71 in 2001/02), a naslova še niso osvojile. So si pa zato krono evropskih klubskih pokalnih prvakinj nadele kar trikrat (1977/78, 2010/11 in 2011/12), kar je največ med vsemi ekipami.

V tej sezoni so v skupinskem delu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja nastopale v skupini A. Zbrale so osem zmag, trikrat so iztržile remi, premoč pa so morale priznati ekipam CSM Bucuresti (21:27), Team Esbjerg (27:33) in Brest Bretagne Handball (25:30). S skupno 19 točkami so zasedle tretje mesto v skupini.

Aktualne madžarske in slovenske državne prvakinje so se nazadnje srečale v sezoni 2020/2021. Na prvi medsebojni tekmi skupinskega dela evropskega rokometnega tekmovanja so se zmage veselile Madžarke (32:25), boljše pa so bile tudi na drugem dvoboju (32:26). Obakrat je med rokometašicami v zeleno-črnih dresih blestela Antje Angela Malestein, ki je skupaj dosegla 18 golov.

Nizozemska desnokrilna igralka pa je odlična tudi v tej sezoni. V Delo EHF Ligi prvakinj je zbrala že 70 golov, kar jo uvršča na mesto najboljše strelke ekipe, ki jo vodi madžarski strokovnjak Elek Gábor. Pod njegovo taktirko igrajo predvsem domače igralke, dodatne okrepitve pa so našli v Nemčiji, Črni gori ter na Nizozemskem.

Povratna tekma pri v Budimpešti bo na sporedu teden dni pozneje, v soboto, 2. aprila. Vstopnico za četrtfinale najelitnejšega evropskega rokometnega tekmovanja si bo priborila zasedba, ki bo imela na koncu boljši skupen rezultat.