Borbena predstava proti Norvežankam ni bila dovolj

Rokometašice Krima Mercatorja so morale v drugem krogu EHF Lige prvakinj premoč priznati norveškemu Vipersu. Kljub pomoči domačih navijačev (predvsem) v drugem delu srečanja niso mogle slediti ritmu, ki so ga narekovale tekmice. Na koncu so bile aktualne evropske prvakinje boljše za šest golov, semafor je po 60 minutah tekme kazal 21:27. V modrem dresu se je znova izkazala Daria Dmitrieva, tokrat z osmimi zadetki.
Krim Mercator - Vipers (NOR) 21:27 (11:13)
nedelja, 18. september, ob 14.00, Arena Stožice, 550 gledalcev
Sodnika: Miklos Andorka, Robert Hucker (Madžarska); Delegatka: Arijana Vojić (Bosna in Hercegovina)
Krim Mercator: Radičević 3, Stanko, Pineau 3, Abina, Žabjek, Dmitrieva 8, Arenhart, Klemenčič 1, Ljepoja 2, Varagić, Lazović 1, Kovarova, Risović, Rosiak 3, Marković, Svetik.
Vipers: Borjesson, Sercien Ugolin, Roberts 4, Waade, Poulsen, Vyakhireva 5, Hove, Lunde, Hesselberg, Tchaptchet Defo 1, Valle Dahl 2, Naes Andersen 3, Debelić 1, Knedlikova 3, Jerabkova 8.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (5), Vipers 6 (6)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Vipers 2 minuti

Krimovke so v tekmo vstopile odločene. Odločene, da jim uspe ustaviti Norvežanke. Vedele so, da bo ključna obramba. In že prvi zaustavljen napad Norvežank je navdušil ljubitelje rokometa, ki so se na nedeljsko popoldne zbrali v stoženski lepotici.

V uvodnih minutah je kazalo, da bo tigricam uspelo ponoviti odličen prvi polčas z obračuna proti CSM Bucuresti. V 13. minuti je znova razpoložena Daria Dmitrieva zadela za 7:5, za najvišjo prednost modrih na tekmi. Nato pa so Norvežanke pokazale, zakaj že dve sezoni vztrajajo na samem evropskem vrhu. Naredile so delni izid 6:0 in se tako odlepile od Krimovk.

Tigrice so vztrajno lovile zaostanek. V 28. minuti je kapetanka Barbara Lazović prekinila skoraj sedem minut dolg strelski post. Razliko do tekmic je znižala na tri gole, izid prvega polčasa (11:13) pa je postavili najboljša strelka tekme, odlična Rusinja v ljubljanskem dresu.

Druga polovica tekme se ni začela po željah varovank Dragana Adžića. Kapetanka je ob padcu staknila manjšo poškodbo in se do konca srečanja preselila na klop. Kljub izjemni borbi, ki so jo uprizorile tigrice, ter uspešni predstavi Jovane Risović v vratih je prednost Norvežank naraščala. Največ so vodile v 52. minuti, za devet golov (18:27), končni izid tekme pa je znašal 27:21 v korist gostujoče zasedbe.

Z osmimi goli je bila najbolj razpoložena rokometašica Krimove družine Daria Dmitrieva. Jovanka Radičević, Allison Pineau in Aleksandra Rosiak so dosegle po tri gole.

Nov evropski dvoboj je oddaljen manj kot teden dni. V soboto, 24. septembra, ob 16.00 Krimovke čaka gostovanje pri ekipi DHK Banik Most.


Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Ekipa Vipersa Kristiansanda je pokazala, da je kakovostnejša. Vseeno sem zadovoljen, da smo jih v delih tekme uspeli zaustaviti in jim konkurirati. Veliko stvari moramo še popraviti in jih nadgraditi.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Na uvodu EHF Lige prvakinj smo se srečale z dvema zahtevnima ekipama. Proti Vipersu smo začele dobro, v prvem polčasu smo se borile, ključna pa sta bila napad in obramba v drugem delu. Predvsem v napadu nismo našle pravih priložnosti za strel na gol.«

Aleksandra Rosiak, rokometašica RK Krim Mercator: »To je bila naša prva domača tekma, ki smo jo komaj čakale. Vesela sem za priložnost, da lahko (prvič) igram v EHF Ligi prvakinj. V nadaljevanju sezone bomo morale trdo delati in se še naprej boriti.«

 

Še več fotografij se nahaja v fotogaleriji TUKAJ (klik).