#KrimovaDruzina se pridružuje akciji zlati september

September je zlati mesec, mesec ozaveščanja o otroškemu raku. Zlata pentljica je njegov simbol. Na nedeljski tekmi si jo bomo nadeli tudi v #KrimovaDruzina in s tem že tradicionalno izrazili spoštovanje malim Junakom in Junakinjam. Ker bolezen ne izbira. Ker nam je mar!

Otroci se z rakom ne rodijo. Otroci za rakom zbolijo. Brez opozorila, brez razlage. In ko bi morala biti pri rosnih letih njihova edina misel igra in zabava, vsakdan malih herojev predstavlja ležanje v postelji in upanje na boljši jutri.

Šport ima moč, da je glas šibkejših. In to najmlajši onkološki bolniki so. Na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike v Ljubljani v povprečju zdravijo 80 otrok in mladostnikov letno, kar predstavlja manj kot en odstotek vseh onkoloških bolnikov. Preživetje mladih z zahrbtno boleznijo je okoli 80 %.

Njihov glas bomo v Stožicah širili v nedeljo. S pomočjo otrok in mladostnikov Inštituta Zlata Pentljica, ki so se sami odločili, da postanejo glas vseh, ki se jih ne sliši in ne vidi. V spremstvu navdihujočih junakov, med katerimi je tudi članica Krima Mercatorja, nekdanja igralka Sara Mitković, in z zlatimi pentljicami bodo Krimovke stopile na parket edine septembrske domače tekme EHF Lige prvakinj.

Pridruži se nam v Stožicah in nam pomagaj širiti glas malih Junakov in Junakinj!