Proti Norvežankam bo ključna obramba

Ekipa Krima Mercatorja bo v nedeljo, 18. septembra, prvič v novi sezoni stopila pred domače navijače. Že v samem uvodu jih čaka zahtevna evropska preizkušnja. V Stožice prihajajo zmagovalke EHF Lige prvakinj zadnjih dveh sezon, rokometašice Vipersa Kristiansanda. Tekma, ki bo minila v znamenju zlatega septembra, se bo začela ob 14.00.
EHF LIGA PRVAKINJ
ARENA STOŽICE (TV ARENA SPORT 1)
Krim Mercator
14.00
Vipers (NOR)
Nedelja, 18.9.2022


Za izvrstno Dario Dmitrievo bo to prva tekma v dresu Krima Mercatorja pred ljubljanskimi navijači. 27-letna novinka je bila v prvem krogu najelitnejšega evropskega tekmovanja odlično razpoložena. Z osmimi zadetki je bila druga strelka obračuna proti zasedbi CSM Bucuresti. Krimovke v romunski prestolnici niso bile daleč od uspeha. Kljub tesnemu porazu so se po tekmi osredotočile na spodbudno igro, ki jo želijo v nadaljevanju sezone še nadgraditi. »Igralke nerade izgubljajo tekme, zato razpoloženje v ekipi ni bilo najboljše. Po prespani noči smo izpostavili pozitivne stvari in misli preusmerili proti srečanju z evropskimi prvakinjami. Želimo si, da tekmo odpremo na tako visoki ravni, kot nam je to uspelo proti CSM Bucuresti,« je povedal črnogorski strokovnjak Dragan Adžić, Dmitrieva pa ga dopolni: »Začetek tekme lahko ocenimo kot dober, v drugem polčasu pa imamo še prostora za napredek.«

Obetavna predstava na uvodu EHF Lige prvakinj, zdaj pa odločene, da prvič premagajo Vipers Kristiansand. »Imamo novo ekipo, zato se moramo pripraviti na novo, a verjamem v nas in našo kakovost,« pove Tjaša Stanko in izpostavi, da bodo morale biti s soigralkami osredotočene predvsem na igro v obrambi. »Norvežanke igrajo hiter rokomet. Če ustavimo njihov prvi val, nam bo lažje,« še doda.

V nedeljo ob 14.00 bodo rokometašice Krima Mercatorja na stoženski parket stopile z zlato pentljico in v spremstvu otrok in mladostnikov Inštituta Zlata Pentljica. September je namreč zlati mesec, mesec ozaveščanja o raku pri otrocih. Ker nam za male junake in junakinje ni vseeno!

Vstopnice so na voljo na mojekarte.si. Kdor ne bo z nami v Stožicah, si bo lahko neposredni prenos ogledal na Arena Sport 1.

Vse o nedeljskih nasprotnikih izveš TUKAJ.