Češke prvakinje tretja evropska ovira

V tretje gre rado, pravijo. Po prvi zapravljeni priložnosti v Bukarešti in po drugem neuspelem poskusu pred domačimi navijači bodo rokometašice Krima Mercatorja prvi dve točk v tej sezoni EHF Lige prvakinj lovile v tretjem krogu tekmovanja. V soboto, 24. septembra, ob 16.00 bodo gostovale pri češki ekipi DHK Banik Most.

Krimovke so imele s tekmicami romunske CSM Bucuresti in norveškega Vipersa precej bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, tokrat pa je drugače. Z zasedbo Banika Mosta so se srečale le dvakrat, obakrat v sezoni 2019/20. Čehinje so takrat sploh prvič nastopale v EHF Ligi prvakinj in prav nad tigricami zabeležile svojo prvo zmago v tem tekmovanju. Kljub izjemni Alji Varagić, ki je takrat za domačo zasedbo prispevala 12 zadetkov, so bile v športni dvorani Kodeljevo gostje boljše z 31:29.

Devetkratne češke državne prvakinje vse od svoje prve evropske tekme niso okusile slasti zmage. V tej sezoni so na dveh obračunih zabeležile dva visoka poraza. Proti ekipi SG BBM Bietigheim so izgubile s 23:46, proti zasedbi Odense Håndbold pa z 22:41. Zaradi velike razlike v zadetkih zasedajo osmo mesto v skupini A.

Varovanke Adriana Struzika bodo v soboto, 24. septembra, torej lovile prvi dve točki v sezoni. Z enakimi načrti se na Češko odpravljajo Krimovke. Tekma se bo v Rocknet areni začela ob 16.00, neposredni prenos bo na Arena Sport 1.