Tigricam uvodna tekma 1. ženske rokometne lige

Rokometašice Krima Mercatorja so še drugič v septembru odpotovale v obmorsko Izolo. Po zmagoslavju na superpokalu proti ekipi Z'dežele, so se tokrat, v drugem krogu 1. ženske rokometne lige, pomerile proti domačim rokometašicam. Ljubljanske rokometašice so pričakovano dosegle zmago z visoko razliko 21 zadetkov (38:17).
Trgo ABC Izola - Krim Mercator 17:38 (8:18)
ponedeljek, 19. september, ob 18.00, dvorana Kraška, 0 gledalcev
Sodnika: Jan Grum, Uroš Nahtigal; Delegat: Robert Krašna
Izola: Krese 3, Gržentić, Vujmilovič 1, Nadarevič 3, Šurla Toth, Zubović, Berzelak 4, Marinšek, Treven 1, Benigar 1, Mateković 3, Bažec, Arnavtovič 1, Stojičič, Dodič..
Krim Mercator: Jurič 3, Abina 6, Žabjek 1, Cerovak 5, Klemenčič 6, Miklič, Ljepoja 2, Ngombele 1, Kovarova 7, Risović, Rosiak 3, Marković 4.
7-metrovke: Izola 4 (4), Krim Mercator 6 (5)
Izključitve: Izola 16 minut, Krim Mercator 10 minut
Rdeč karton: Krese (59', Izola)

Dragan Adžić je v izjavi pred tekmo napovedal, da bo tekma proti obmorski zasedbi namenjena uigravanju rokometašic pred nadaljevanjem evropske EHF Lige prvakinj. V Izoli so, razen obeh vratark, do zadetka prišle prav vse rokometašice. Sara Kovarova je dosegla sedem zadetkov, po šest sta jih dodali Ema Abina in Valentina Klemenčič. Krimove rokometašice so od začetka tekme držale visok ritem igre. Po izenačenju na 2:2 je sledila serija petih zadetkov, ki je gostje v sivih dresih že v 14. minuti postavila v ospredje, razlika pa je nato do konca tekme le še naraščala.

Teden se je torej začel na najboljši možen način. Torek bo namenjen uigravanju pred sobotnim evropski spektaklom roti češkemu Banik Mostu. Še prej, v sredo ob 18.00, tigrice čaka pokalna tekma v Litiji.