Krimovke zanesljivo v četrtfinale pokala

Rokometašice Krima Mercatorja so pohod proti 28. pokalni lovoriki začele z zmago v Litiji (38:20), s katero so se uvrstile v četrtfinale, ki bo predvidoma na sporedu 18. oktobra.
ŽRD Litija - Krim Mercator 20:38 (8:17)
sreda, 21. september, ob 18.00, ŠD Litija, 0 gledalcev
Sodnika: Matovina, Stanič
Litija: Tomc 6, Kogovšek M. 1, Vrhovec, Kogovšek T. 2, Femc 2, Ambrož, Petrukhina, Hauptman, Bajc 4, Renčelj 1, Ponebšek 2, Zevnik 1, Verbajs 1, Pančur.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 5, Abina 6, Žabjek 2, Cerovak, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 3, Ngombele 3, Lazović 2, Kovarova 4, Risović, Rosiak 3, Marković 6, Svetik 3.
7-metrovke: Litija 8 (5), Krim Mercator 5 (2)
Izključitve: Litija 2 minuti, Krim Mercator 6 minut

Po ponedeljkovi zmagi v Izoli, so tokrat varovanke Dragana Adžića odpotovale v Litijo, kjer se kalijo tudi nekatere mlade krimove rokometašice. Po zadržanem uvodu, gostje so v 10. minuti vodile s 5:3, so tigrice stopile na plin in z delnim rezultatom 3:17 v 35. minuti vodile že z 22:8.

Dvoboj se je zaključil s šestim zadetkom Eme Marković, s čimer se je na vrhu lestvice strelk pridružila Emi Abini. Tjaša Stanko je dodala pet zadetkov.

Mlajše članice so pokalno tekmovanje sklenile v Logatcu, kjer so izkušenejše domačinke bolje odprle tekmo (1:5) in nato držale razliko do konca tekme. Angažirana igra v obrambi in napadu je bila tokrat premalo za zmago (26:30). Šest zadetkov je dosegla Nika Ocepek, s petimi sta ji sledili Ana Jarc in Karolina Kolmanič.

V četrtfinale Pokala Slovenije so se uvrstile poleg Krima Mercatorja in Zvezde Logatca uvrstile še ekipe Velenja, Save Kranj, Mlinotesta Ajdovščine in Vrhnike. Preostali imeni bosta določila dvoboja Izola – Koper in Z’dežele – Ptuj.