Adžić: »Nedelja bo pokazala, katera ekipa je boljša.«

Rokometašice Krima Mercatorja pred daljšim reprezentančnim premorom čaka še ena domača evropska preizkušnja. V nedeljo, 23. oktobra, ob 14.00 bodo v Areni Stožice (prenos na Arena Sport 1) na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze gostile francoski Brest, za katerega igrajo tudi tri Črnogorke (Tatjana Brnović, Itana Grbić in Djurdjina Jauković).
EHF LIGA PRVAKINJ
CENTER STOŽICE
Krim Mercator
14.00
Brest (FRA)
Nedelja, 23. oktober.2022


»Tekmice dobro poznamo, tudi one pa dobro poznajo mene in nas,«
 je zato na novinarski konferenci pred šestim krogom EHF Lige prvakinj uvodoma dejal glavni trener Dragan Adžić. Presenečenj v ljubljanskem taboru ne pričakujejo, sami pa se v nedeljsko tekmo podajajo z jasnim načrtom: osredotočeno in stabilno v napadu skozi vseh 60 minut. »V ekipi smo se veliko pogovarjale o padcu igre v drugem polčasu. Verjamem, da bomo napad izboljšale ter z organizirano in osredotočeno predstavo težavo odpravile. Motivacija je velika in verjamem, da nam bo uspelo,« pojasnjuje Ema AbinaJovanka Radičević pa doda: »Mislim, da naš napad sicer ni slab, a si zaradi slabega začetka drugega polčasa, ko igra ne steče, kot si zamislimo, ustvarimo pritisk. Posledica so številne tehnične napake, ki nas stanejo boljšega končnega rezultata. V nedeljo bo potrebno, da enostavno uživamo skozi celotno tekmo.«

Vstopnice za tekmo Krim Mercator – Brest, ki bo v nedeljo (23. 10. 2022) ob 14. uri v Areni Stožice, si lahko zagotovite TUKAJ. Prvih 100 obiskovalcev tekme bo prejelo tudi brezplačno klubsko majico!

Na vprašanje, od kod preti največja nevarnost francoskega moštva Radičevićeva odgovarja: »Igra Bresta temelji na Djurdjini Jauković, ki se je po poškodbi vrnila še močnejša. A ne smemo pozabiti tudi ostalih rokometašic, ki so na svojih igralnih položajih izjemno kakovostne. Gre torej za vrhunsko evropsko ekipo. Zavedamo se, da bo zahtevno, a osredotočene moramo biti nase.« Abina, ki je v tej sezoni pri štirih evropskih zadetkih, pa poudarja, da bo poleg odločilnega začetka drugega polčasa pomembno vlogo odigrala igra v obrambi: »Obramba ostaja tista, na katero moramo biti ne glede na vse osredotočene.«

V lov za prvi par domačih točk se bodo tigrice podale v nedeljo, 23. oktobra, ob 14.00 (prenos na Arena Sport 1). Vstopnice za tekmo so na voljo na mojekarte.si, mogoče pa si jih bo zagotoviti tudi na blagajni Arene Stožice. Bodo Krimovke uspele priti do druge evropske zmage, ali pa se bodo Francozinje veselile tretjič? »Nedelja bo pokazala, katera ekipa je boljša,« druženje s predstavniki sedme sile zaključi Adžić.

Kljub Ljubljanskemu maratonu, ki bo na isti dan, bo dostop do Arene Stožice omogočen. V času maratona bo na vseh linijah mestnih avtobusov (LPP) zagotovljen tudi brezplačen prevoz. Več informacij TUKAJ.