Sanja Radosavljević proti Litiji znova stopila na parket

Rokometašice Krima Mercatorja so tretjo tekmo zapored izkoristile za tekmo državnega prvenstva. Ker ljubljanske rokometašice še čakajo ime nasprotnika v četrtfinalu Pokala Slovenije, so tokrat odigrale tekmo četrtega kroga prvenstva proti Litiji. Po pričakovanjih je sledila nova zmaga, tokrat z rezultatom 39:22.
Krim Mercator - ŽRD Litija 39:22 (24:8)
sreda, 19. oktober, ob 20.00, Center Stožice, 27 gledalcev
Sodnika: Milan Matovina, Jan Stanič; Delegat: Dragan Nikolič
Krim Mercator: Radosavljević 2, Jurič 1, Stanko 3, Abina 10, Žabjek 1, Cerovak 2, Klemenčič 2, Miklič, Varagić 4, Ngombele 1, Kovarova 6, Risović, Rosiak 1, Marković 3, Svetik 3.
Litija: Tomc 2, Kogošek M. 5, Vrhovec, Kogovšek T. 3, Femc, Ambrož 1, Hauptman, Bajc 3, Ponebšek, Okorn 2, Gavrilovič 6, Zevnik, Verbajs, Posega.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Litija 4 (2)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Litija 2 minuti

 

Zaradi poškodbe je Sanja Radosavljević morala prestaviti svoj začetek sezone. Na dvoboju proti Litiji se je naposled vrnila na tekmovalno igrišče in se podpisala pod dva zadetka. Krimovke so sicer znova v tekmo vstopile visoko motivirane, po deset minutah tekme so vodile že s 6:1.Tudi nadaljevanje tekme je pripadlo 27- kratnim državnim prvakinjam, ki jih v nedeljo čaka nov evropski dvoboj.

V Stožicah bo v nedeljo, ob 14. uri, gostoval francoski Brest.

Svojo formo je potrdila Ema Abina, ki je za zmago dosegla 10 zadetkov, Sara Kovarova jih je dosegla šest.

Dragan Adžić, trener Krima Mercatorja: “Na tekmi proti Litiji se je po dveh mesecih odsotnosti v igro vrnila Sanja Radosavljević. Tudi ostale rokometašice so odigrale odgovorno in profesionalno. Ekipa Litije je znova dokazala, kako kakovostno dela.”