Motivirane za tekmo tedna EHF Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so v tej sezoni že večkrat dokazale, da se lahko kosajo z najboljšimi, a po petih odigranih krogih najelitnejšega evropskega rokometnega tekmovanja ostaja nekaj grenkega priokusa. Z izjemo tekme na Češkem, kjer so bile razred zase, jih je novih točk stal drugi polčas, v katerem je njihova igra padla, tekmice pa so si priigrale neulovljivo prednost.

»Uvodne minute drugega polčasa in tehnične napake, ki se pojavljajo takrat, nas stanejo boljšega izhodišča pred samimi končnicami tekem. Mislim, da smo bile proti ekipi CSM Bucuresti in FTC-Rail Cargo Hungaria blizu zmage, a je odločila dolga klop tekmic. Veliko je dobrih stvari v naši igri, na nekaterih pa moramo še delati,« je po petem krogu in četrtem porazu v tej sezoni EHF Lige prvakinj motivirano dejala Jovanka Radičević.

Vstopnice za tekmo Krim Mercator – Brest, ki bo v nedeljo (23. 10. 2022) ob 14. uri v Areni Stožice, si lahko zagotovite TUKAJ. Prvih 100 obiskovalcev na nedeljski tekmi bo prejelo tudi brezplačno klubsko majico!

Priložnost za novo dokazovanje in prekinitev uroka drugega polčasa se ponuja že konec tedna. Krimovke bodo v nedeljo ob 14.00 v Areni Stožice na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze gostile Brest Bretagne Handball, dvakratne francoske državne prvakinje. »To bo eno zahtevnejših srečanj, saj je ekipa Brest Bretagne Handball odlična. Na vsakem igralnem položaju ima kakovostne rokometašice. V obrambi igrajo čvrsto, tudi v napadu pa so dobro uigrane. Poleg tega se je po poškodbi vrnila Đurđina Jauković. Je še močnejša, v še boljši formi. Mislim, da je prav ona glavna igralka francoske ekipe,« je izkušena Črnogorka v zasedbi Krima Mercatorja opozorila pred srečanjem z rokometašicami Bresta.

Zgodovina medsebojnih obračunov na strani Francozinj

V dolgi in bogati klubski zgodovini Krima Mercatorja so si tigrice z rokometašicami iz severozahodne francoske regije Bretanje nasproti stale le dvakrat, obakrat v sezoni 2019/20. Prvi medsebojni obračun so na Kodeljevem z 29:25 dobile gostje, tudi drugi pa je pripadel Francozinjam (37:26). Veliko preglavic je takrat sedemindvajsetkratnim slovenskim državnim prvakinjam povzročala kapetanka slovenske izbrane vrste v dresu Bresta Ana Gros, ki se je na dveh dvobojih podpisala pod sedemnajst zadetkov.

Kljub Ljubljanskemu maratonu, ki bo potekal na isti dan, bo dostop do Arene Stožice omogočen, poleg tega pa bo v času maratona na vseh linijah mestnih avtobusov (LPP) zagotovljen brezplačen prevoz. Več informacij z navodili najdete TUKAJ.

Francozinje na enaintridesetletno slovensko levo zunanjo igralko ne morejo več računati, saj je po sezoni 2020/21 zamenjala klubsko sredino. Če bodo želele vpisati še tretjo zmago nad Ljubljančankami in hkrati tretjo v tej evropski sezoni, bodo morale stvari v svoje roke vzeti zdajšnje varovanke Pabla Morele. V slovensko prestolnico sicer ne prihajajo z najlepšo popotnico, saj so na petih tekmah zbrale štiri točke. Najprej so klonile proti Vipersu iz Kristiansanda, nato še proti CSM Bucuresti. V tretjem krogu so premagale madžarski FTC, v četrtem češki Banik Most, nazadnje pa so morale premoč priznati Odensu. Rokometašice Krima Mercatorja bodo naredile vse, da jih premagajo še same. »Zavedamo se, da bo obračun zahteven. A to je šport. Vedno moraš dati vse od sebe in verjeti vase, saj je to edina pot do uspeha. Sama zato verjamem, da nam bo uspelo v nedeljo uspelo pokazati našo pravo igro,« zaključi Radičevićeva.