Krimovke z zmago razveselile domače navijače

Rokometašice Krima Mercatorja so v nedeljo, 23. oktobra, na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze zabeležile prvo domačo zmago v tej sezoni EHF Lige prvakinj. S končnim izidom 24:22 so pred glasnimi domačimi navijači ugnale francoski Brest. Velika zasluga za novi dve evropski točki gre Barbari Arenhart, najkoristnejši igralki dvoboja, ki je ubranila kar 20 strelov tekmic.
Krim Mercator - Brest (FRA) 24:22 (12:10)
nedelja, 23. otkober, ob 14.00, Center Stožice, 713 gledalcev
Sodnici: Marina Duplii, Olena Pobedrina (Ukrajina); Delegatka: Tatjana Medved (Srbija)
Krim Mercator: Radičević 6, Stanko 2, Pineau, Abina, Žabjek 1, Dmitrieva 3, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja, Varagić 3, Lazović 4, Kovarova, Risović, Rosiak 2, Marković, Svetik.
Brest: Mauny 3, Toublanc 2, Fauske 1, Kromoska, Kobylinska 2, Jauković 2, Lassource 2, Darleux, Techer, Freriks 1, Foppa 1, Cayez 1, Carlson 6, Jarrige, Grbić 1, Foggea.
7-metrovke: Krim Mercator 6 (3), Brest 2 (1)
Izključitve: Krim Mercator 12 minut, Brest 6 minut

Varovanke Dragana Adžića so v nedeljo udejanjile obljubljeno. Od prve minute srečanja v Areni Stožice so zaigrale odločno. Valentina Klemenčič je prva zatresla mrežo Francozinj in domačo zasedbo povedla v vodstvo, ki ga je s tremi zaporednimi goli povišala izjemno razpoložena Jovanka Radičević. Semafor je na veselje navijačev ljubljanske zasedbe kazal že 4:0, nato pa so gostje razliko začele topiti.

Na polovici prvega polčasa so rokometašice Bresta izkoristile izključitev Darie Dmitrieve in Allison Pineau ter izenačile na 6:6, kar je tigricam vlilo še dodatne motivacije. Nadzorovale so potek igre in gostjam vselej preprečile, da bi povedle. Nerešljiva uganka je bila za Francozinje Barbara Arenhart, ki je v prvem polčasu zbrala neverjetnih 12 obramb. Eno tudi tik pred glavnim odmorom, tako da je končni izid prvega dela srečanja že v zadnjem napadu Krima Mercatorja postavila kapetanka Barbara Lazović (12:10).

Po menjavi strani so Krimovke s svojo energijo nakazale, da lahko prekinejo urok drugega polčasa. In zgodilo se je!

V modrem dresu je najprej zadela Nina Žabjek, svoj delež pa je k novi zmagi dodala tudi Alja Varagić. V 37. minuti je s črte sedmih metrov, ki je tigricam v nedeljo sicer povzročala nekaj preglavic, zadela za 14:11. Gostje so se v nadaljevanju približale na gol zaostanka, a odgovor tigric je bil uspešnejši. Z delnim izidom 4:0 so v zadnjo četrtino obračuna krenile s petimi goli zaloge. To je bilo dovolj, da se je tekma končala v korist Ljubljančank in prvi domači evropski točki sta bili v žepu.

Radičevićeva se je podpisala pod šest zadetkov, Lazovićeva pod štiri, kar 20 obramb pa je v 60 minutah zbrala Arenhartova.

Najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje se po nadaljevalo po daljšem reprezentančnem premoru. Krimovke se bodo pred domače navijače vrnile v nedeljo, 4. decembra, ko bodo na zadnji domači evropski tekmi v letu 2022 gostile danski Odense.


Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Čestitke ekipi Bresta za prikazano, zadovoljen sem tudi z našo predstavo. Skozi tekmo se je videlo delo zadnjih treh mesecev. Čestitke Barbari Arenhart za izjemno tekmo in Jovanki Radičević, ki se na zahtevnih obračunih vselej izkaže.«

Barbara Arenhart, vratarka RK Krim Mercator: »Hvala ekipi Bresta za dobro tekmo, vse smo prikazale pravo borbo. Najboljša stvar nastopov v EHF Ligi prvakinj so takšni obračuni, kot je bil tokratni. Za nas je bila ključna obramba. Bile smo zelo osredotočene, saj nismo želele, da naša igra v drugem polčasu znova pade. Dokazale smo, da nam lahko uspe, na kar sem ponosna. Borile se bomo do konca in dale vedno vse od sebe!«

Še več fotografij najdeš v galeriji TUKAJ.