Znane so tekmice Krimovk v skupinskem delu Lige prvakinj

Znane so tekmice rokometašic Krima Mercatorja v Ligi prvakinj za sezono 2022/23. Ljubljančanke bodo z nastopi v svoji že 28. zaporedni sezoni med evropsko elito, kar je največ med vsemi ženskimi in moškimi klubi, začele v skupini A. Prve tekme bodo na sporedu 10. in 11. septembra.

Žreb skupin za novo sezono EHF Lige prvakinj je Krimovkam dodelil igranje v skupini A z danskim Odensom, norveškim Kristiansandom, ki brani naslov evropskih prvakinj, nemškim Bietigheimom, francoskim Brestom, madžarskim FTC-jem, češkim Banikom in romunsko Bukarešto. Prvi krog evropske sezone bo na sporedu 10. in 11. septembra.

V drugi skupini bodo tekmovali še madžarski Györi, francoski Metz, romunska Rapid Bukarešta, črnogorska Budućnost, norveški Storhamar, danski Esbjerg, turški Kastamonu in Lokomotiva iz Zagreba.

Tekmovalni sistem EHF Lige prvakinj v novi sezoni ostaja nespremenjen. V skupinskem delu tekmovanja bo v skupinah A in B nastopalo po osem ekip. Prvo- in drugouvrščena kluba se bosta neposredo uvrstila v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa v osmino finala. Sledile bodo tekme na izločanje, najboljša četverica pa se bo prebila na zaključni turnir, ki bo znova potekal v Budimpešti.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Dobili smo zahtevno skupino, saj bodo naše tekmice med drugimi aktualne evropske prvakinje. Kakovostni so tudi ostali klubi, ki iz sezone v sezono napredujejo in se krepijo. Za nas je najpomembneje, da se dobro pripravi na vse tekme. V skupinskem delu EHF Lige prvakinj bomo gradili igro, s katero se želimo s tekmicami kosati v četrtfinalu. Verjamem, da so tako močni klubi kot zahtevni obračuni, ki nas čakajo, nujni, če želimo uresničiti zastavljene cilje in priti do novih uspehov.«