Del mlajših reprezentančnih selekcij tudi številne mlade Krimovke

Po končani klubski sezoni so se številne mlade Krimovke udeležile reprezentančnih akcij. Mladinska reprezentanca je na nedavno minulem svetovnem prvenstvu v Celju osvojila 14. mesto, mlajša kadetska reprezentanca se bo v Goteborgu udeležila Partille Cup turnirja, starejšo pa čaka svetovno prvenstvo v Severni Makedoniji.

Peterica krimovih mladinskih reprezentanc v Celju do 14. mesta

Mladinke, kjer so dres z državnim grbom oblekle Valentina Klemenčič, Neja Polak, Nika Ocepek, Tia Tomc, ki je v minuli sezoni kot posojena igrala v ekipi Z’dežele in Ema Marković, ki bo del Krimove zasedbe od prihodnje sezone, si je po uvodnih zmagah proti Mehiki in Čilu priborila mesto med zgornjo polovico udeleženk.

Ema Marković, slovenska reprezentantka: “Na tem svetovnem prvenstvu smo si želele čim višje uvrstitve. Tudi 14. mesto ni slab rezultat. S soigralkami smo se na tekmah borile po najboljših močeh. Vsako tekmo smo na žalost začele z nekoliko strahu, kar se je poznalo na izidih prvih polčasov. V nadaljevanjih smo pokazale, da smo prava ekipa in da znamo stopiti poleg. Francozinje so dobra ekipa, ki precej časa preživi na skupnih treningih. To se je tudi poznalo.”

Mlajše kadetinje od 4. julija na Švedskem, starejše v Severno Makedonijo

Na sever Evrope bo odpotovala sedmerica mladih tigric: Ema Ferič, Klara Kostovska, Tea Pogorelc, Vita Ivanović, Pia Cvijić, Elena Erceg in Kristina Đorđić. Pomočnica selektorja je Olga Čečkova.

Reprezentantke so pred tekmovanjem opravile priprave v Zrečah, v prvem delu tekmovanja jih v ponedeljek čakata tekmi proti Romuniji (8.45) in Latviji (14.45). Dan kasneje še proti Franciji (9.30) in Estoniji (17.00).

Starejše kadetinje bodo sklepne priprave na svetovno prvenstvo v Severni Makedoniji opravile med 17. in 22. julijem na Rogli. Na pripravljalni tekmi se bodo dvakrat pomerile proti Alžiriji. Na prvenstvu se bodo v prvem delu tekmovanja pomerile proti Romuniji, Nizozemski, in Gvineji. Del reprezentance bodo Elena Erceg, Karolina Kolmanič, Naja Kokalj, Nika Ocepek, Tea Pogorelc, Ina Simič in Kristina Đorđič. V vlogi trenerke vratark na pripravah deluje še Sergeja Stefanišin.