Krimovke vstopile v novo sezono

Rokometašice Krima Mercatorja so uradno vstopile v sezono 2022/23. Nedeljskemu srečanju v slovenski prestolnici je v ponedeljek sledil prvi trening. Ekipa je v ogrevalni dvorani Stožice začela s pripravami na nove izzive.

Za tigrice se je nova sezona začela v nedeljo, 10. julija, ko so se že tradicionalno zbrale v centru Ljubljane. Sledil je sprehod skozi mesto do Ljubljanskega gradu, kjer so spoznale nekaj zanimivosti, se z razgledne terase ozrle proti Stožicam in okusile slovenske dobrote.

S pripravami so začele dan pozneje, v skoraj popolni postavi (manjkale so Matea Pletikosić, Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič) so se zbrale v domačih Stožicah. »Začenjamo s skupnimi treningi. Ostale ekipe iz Lige prvakinj so se morda zbrale nekaj dni prej, a to za nas nič ne pomeni. Igralke so že pred časom dobile program treningov, po katerem so vadile. Imamo vizijo in ekipo, ki se bo v prihodnjih tednih še razvila in napredovala. Želim si, da Krim Mercator vrnemo tja, kamor spada,« je svoje misli strnil glavni trener Dragan Adžić, Jovana Risović pa je dodala: »Imamo veliko novih igralk, zato bomo potrebovali nekaj časa, da dosežemo raven, ki si jo želimo, a ne dvomim v uspeh ekipe!«

V Ljubljani bodo opravile še tri treninge, nato pa jih v petek čaka teambulding v Tolminu, dan pozneje pa v Kranjski Gori začenjajo z devetdnevnimi pripravami.