Krimovke v novi sezoni močnejše za odlično Dario Dmitrievo

Ekipa RK Krim Mercator se pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23 še krepi! Iz Moskve na enoletno posojo v slovensko prestolnico prihaja Daria Dmitrieva, ki je minuli dve leti nosila dres CSKA-ja. 26-letna ruska reprezentantka je največji uspeh v karieri dosegla na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru, ko je z izbrano vrsto osvojila zlato kolajno, izbrana pa je bila tudi v najboljšo ekipo tekmovanja na položaju srednje zunanje igralke.

Daria Dmitrieva je že v mladih letih opozorila nase. Priznani rokometni portal Handball Planet ji je v sezoni 2014/15 podelil naziv najboljše mlade rokometašice ter najboljše mlade organizatorke igre. Srednja zunanja igralka je članske izkušnje začela nabirati v Dinamu iz Volgograda, s katerim je trikrat osvojila rusko superligo, kasneje pa se je preselila v Lado Togliatti, zadnji dve sezoni pa je branila barve moskovskega CSKA-ja.

26-letnica si je nekajkrat nasproti stala tudi z rokometašicami Krima Mercatorja, nazadnje v sezoni 2020/21. Na povratnem obračunu play-offa Lige prvakinj med Moskovčankami in Ljubljančankami je za svojo ekipo dosegla sedem golov in ji tako priigrala napredovanje, v prihodnji sezoni pa bo visoka mesta v Evropi lovila prav s takratnimi tekmicami.

Daria Dmitrieva, okrepitev RK Krim Mercator:
»Hvaležna sem, da bom zaigrala v Krimu Mercatorju. Odločitev o selitvi je bila zame pomembna in zato toliko bolj zahtevna. Posvetovala sem se z družino in se na koncu odločila za Slovenijo, saj mi je všeč miselnost kluba, hkrati pa mi je blizu njihov način igre.«

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator:
»Izjemno veseli smo, da se je Daria kljub številnim ponudbam evropskih velikanov odločila kariero nadaljevati v Krimu Mercatorju. To je le še eno priznanje in pokazatelj, da je naše ime cenjeno v evropskem rokometu. Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo najvišje tekmovalne cilje.«