Mladinke za četrtfinale proti Angoli in Češki

Mladinska slovenska reprezentanca je uspešno prestala prvi del svetovnega prvenstva, ki bo v Celju in Laškem potekal do 3. julija. Suvereni zmagi proti Mehiki in Čilu sta bili dovolj, da naše reprezentantke lahko nadaljujejo boj za najvišja mesta.

Najboljša posameznica tekme proti Mehiki je postala Valentina Klemenčič, ki je na prvih treh tekmah skupaj dosegla dvanajst zadetkov. “Za nami je zahteven preizkus, na katerem so se nam tekmice dobro upirale. Na začetku smo potrebovale nekaj časa, da smo se ogrele, nato pa vse do konca nismo popuščale. Upamo, da zmagamo tudi v soboto proti Nemkam. Te bodo veliko težji zalogaj, a pričakujem dobro, borbeno tekmo,” je pred tekmo proti Nemčiji, ki nato ni več odločala o potnikih v nadaljevanje tekmovanja, dejala Klemenčičeva.

Na prvenstvu sodeluje še četverica tigric. Proti Čilu sta se med strelki vpisali Nika Ocepek z dvema zadetkoma in Neja Polak z enim. Ema Marković, ki bo dres Krimovk prvič oblekla v naslednji sezoni, je na dosedanjih tekmah dosegla pet zadetkov, na svoj prvenec pa še čaka Tia Tomc, ki je v minuli sezoni kot posojena igralka nosila dres celjske ekipe Z’dežele.

Nedelja prinaša dan za počitek in pripravo na nadaljevanje tekmovanja. V ponedeljek, 27. junija, ob 18.30, se bodo mladinke najprej pomerile proti Angoli, le dan kasneje pa se bodo enakem času pomerile še proti Češki. Afriške predstavnice so po nekoliko presenetljivem razpletu v skupini E pristale na vodilnem mestu. Češka je pristala na drugem mestu in tako izločila Romunijo ter Litvo.

GLAVNI DEL, SKUPINA III

ponedeljek, 27. junij, ob 18.30 – Angola : Slovenija
torek, 28. junij, ob 18.30 – Češka : Slovenija