Za uvod v 2022 proti aktualnim evropskim prvakinjam

Rokometašice Krima Mercatorja bodo novo koledarsko leto odprle z gostovanjem na Norveškem. V soboto, 8. januarja, ob 18.00 jih čaka obračun proti ekipi Vipersa Kristiansanda. Prenos tekme 9. kroga evropskega rokometnega tekmovanja bo na Arena Sport 2.
DELO EHF LIGA PRVAKINJ
Aquarama Kristiansand
Vipers (NOR)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 8.1.2022

Aktualne zmagovalke Lige prvakinj so v tej sezoni najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja zmago slavile petkrat ter bile trikrat poražene, kar jih uvršča na trenutno tretje mesto v skupini B. Premoč so morale priznati madžarskemu Györu, francoskemu Metzu in ruskemu CSKA-ju.

Ekipi Vipersa Kristiansanda in Krima Mercatorja sta se v zadnjih letih pomerili petkrat, enkrat tudi v tej sezoni DELO EHF Lige Prvakinj. Ljubljančanke so bile na prvi tekmi Nataše Derepasko v vlogi glavne trenerke blizu zmage nad norveškimi tekmicami. V prvem polčasu so jih nadigrale (16:10), na koncu pa bile za gol prekratke (26:27). V modrem dresu sta izstopali Tjaša Stanko s šestimi in Andrea Lekić z štirimi zadetki.

Zasedbo Vipersa s trenerjem Olejem Gustavom Gjekstandom na čelu sestavlja kar 14 domačih igralk, po dve Švedinji, Čehinji in Španki ter ena Hrvatica in Madžarka. Prvo ime ekipe je gotovo tridesetletna Nora Mørk, ki se je v tej sezoni izkazala že z 61 zadetki (11-krat je bila natančna v Ljubljani), pomembno vlogo pa ima tudi veteranka med vratnicama Kathrine Lunde.

Presenečenje nad štirikratnimi norveškimi prvakinjami bodo Krimovke lovile v Aquarama Kristiandsand Areni, ki sprejme 2200 gledalcev.