Novoletne želje mladih obiskovalcev tekem

V sezoni 2021/22 je v Stožicah na domačih tekmah Delo EHF Lige prvakinj zaživel otroški kotiček, namenjen najmlajšim. Prilagojeno pohištvo, animatorka, maskota kluba, baloni, barve in igra so tisto, kar privablja otroke. Da ne gre samo za tematska ustvarjanja, so po prvem treningu v novem letu videle tudi rokometašice, ki jih je v garderobi čakalo presenečenje – tabla polna lepih želja.

Na zadnji tekmi v letu 2021, ki so jo Krimovke 20. novembra odigrale proti CSKA-ju in slavile z izidom 24:21, so otroci že razmišljali o novoletnih željah. Tiste, namenjene igralkam so zapisali, in slednje so jih lahko prebrale na prvem snidenju v novem letu. »Zelo smo se razveselile voščilnic,« je povedala kapetanka, Nina Žabjek. »Podpora mlajših nam ogromno pomeni.« Posebej v času, ko zaradi pandemije nimajo toliko stika z navijači. »S tem, da so se nam približali na drugačen način so nas zelo lepo presenetili.« Tudi soigralke so bile vesele želja. »Po treningu smo v garderobi videle voščilnice, ki so nam narisale nasmeh na obraz. Lepo je čutiti, da nas podpirajo tudi najmlajši,« je dodala Ema Abina.

Želje so se dotikale predvsem rokometa. Na njih so otroci rokometašicam v novem letu zaželeli veliko golov, novih žog, sreče in zmag, dobrih tekem, zdravja in uspešnih treningov. Otroški kotiček bo znova zaživel v nedeljo, 16. januarja, ko v goste prihaja danska ekipa Odense.