Za konec sezone tretje mesto v regionalni ligi

Na zadnji uradni tekmi sezone so rokometašice Krima Mercatorja v dvoboju za tretje mesto v regionalni ligi porazile hrvaško Podravko Vegeto. Po izenačenem srečanju so v zadnjih minutah dokazale odlično pripravljenost in si z rezultatom 31:25 priborile bronaste medalje.

Ljubljanske rokometašice so sezono, v kateri so osvojile vse tri domače lovorike in slavile v skupinskem delu Lige prvakinj, končale v makedonskem Skopju, kjer je potekal zaključni turnir regionalne lige.

Prva polovica tekme je minila v izenačenem ritmu, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in vse do 32. minute, ko je bil rezultat pri 14:14 zadnjič poravnan smo spremljali popolnoma enakomerni ekipi. Ljubljančanke so nato stopile na plin, ušle na končnih 31:25 in zasluženo še zadnjič zmagoslavno dvignile pesti.

Lara Hrnčič je z osmimi zadetki dokazala, da zna še kako dobro zadeti. S petimi zadetki so ji družbo delale še Tamara Georgijev, Nina Zulić in Alja Koren. Štiri je dosegla Ines Amon.

Pred rokometašicami je nekaj dni počitka, v prvi polovici maja pa bodo znova dejavne. Čakajo jih namreč reprezentančne obveznosti, priprave na junijski kvalifikacijski tekmi s Hrvaško se bodo zaradi skrajšanega državnega prvenstva začele že zelo zgodaj.

ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, ZAKLJUČNI TURNIR
Sreda, 26. april 2017:
RK PODRAVKA VEGETA : RK KRIM MERCATOR 25:31 (13:13)
RK Podravka Vegeta: Jukić, Zadravec 2, Horvat, Dežić 1, Popović, Krsnik 4, Nemaškalo 4, Mrđen 1, Kapitanović, Vidak 7, Hajduk, Pavlović 1, Gugić 1, Debelić 4.
RK Krim Mercator: Georgijev 5, Benko, Milanović Litre, Abina 1, Jeriček, Hrnčič 8, Stefanišin, Bajramoska 1, Marinček, Omoregie, Zulič 5, Koren 5, Pandžič, Barič 1, Kamdop 1, Amon 4.

Ob 18.00
RK VARDAR : ŽRK BUDUĆNOST

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Zelo sem vesel, da so igralke, ki igrajo manj ali se vračajo po poškodbah, tekmo odigrale na zelo visokem nivoju. Predvsem mislim na Laro Hrnčič, Nino Zulić in Ano Abino. Imamo nekaj zakonitosti v obrambi in ko vsa dekleta odigrajo kot morajo, je tudi vratarkam precej lažje, Amra Pandžić je bila v drugem polčasu zelo dobra. Zadovoljen sem s tem turnirjem, da smo dobili to tretje mesto, saj vemo, da sta Vardar in Budućnost trenutko korak pred nami.«

Lara Hrnčič, rokometašica RK Krim Mercator:
»Čakala nas je še zadnja tekma in vedele smo, da moramo odigrati po najboljših močeh. Na začetku nam ni steklo, kot bi moralo na koncu pa smo stopile na plin in zasluženo zmagale. Ob naši dobri igri so tudi moji zadetki prišli kar sami od sebe.«