Za tretje mesto proti Podravki

Po osvojenem finalnem turnirju Pokala Slovenije so se rokometašice Krima Mercatorja odpravile v Skopje na zaključni turnir regionalne lige. Po treh turnirjih so ljubljanske rokometašice zasedale tretje mesto in se v polfinalu pomerile proti s črnogorsko Budućnostjo, ki je bila boljša z rezultatom 31:23. Na drugem polfinalnem dvoboju so rokometašice skopskega Vardarja brez težav z 29:16preskočile hrvaško Podravko. Tekma za tretje mesto se bo v sredo, 26. aprila, začela ob 15.30.

Krimovke so tudi tokrat dobro začele, a daljša klop in izkušnje so tehtnico kmalu nagnile v korist Budućnosti. Ta je večino dvoboja vodila, a ljubljanske rokometašice se vseeno niso predale. Večkrat so lepo izigrale obrambo tekmic in prišle do nekaj elegantnih zadetkov. Dobro so igrale predvsem v uvodnih 15 minutah. V drugem polčasu so bile najbližje pri izidu 20:15.

Zaključni turnir regionalne lige sta sicer odprla makedonski Vardar in hrvaška Podravka. Gostiteljice so pokazale, da so zasluženo uvrščene na zaključni turnir Lige Prvakinj, saj so bile od hrvaških tekmic boljše kar z 29:16.

V sredo krimovke v Skopju ob 15.30 čaka tekma za tretje mesto proti hrvaški Podravki, Vardar in Budućnost pa bosta ob 18. uri igrala za prvo mesto.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Najprej želim čestitati Vardarju in Budućnosti za uvrstitev na Final 4 lige prvakinj in jim zaželeti vso srečo. Danes je Budućnost prikazala pravo in močno igro, v napadu nam je bilo zelo težko, naredili smo veliko napak. Borili smo se z vsemi močmi, a Budućnost je zasluženo slavila zmago.«

Nina Zulić, rokometašica RK Krim Mercator:
»Budućnost je ekipa, ki kandidira za vrh lige prvakinj. Tokrat smo igrale dobro, a Črnogorke so izredno močne tako v napadu kot tudi v obrambi. Rezultat je zato realen.«

 

ŽENSKA REGIONALNA ROKOMETNA LIGA, ZAKLJUČNI TURNIR
Torek, 25. april 2017:
ŽRK BUDUĆNOST : RK KRIM MERCATOR 31:23 (17:12)
ŽRK Budućnost: Ujkić 2, Neagu 7, Jauković 4, Pletikosić, Zoqbi, Agovic, Cvijić 4, Irman 2, Premović, Bulatović 6, Batinović, Pavičević 1, Ramusović, Novović 3, Achruk, Grbić 2.
RK Krim Mercator: Georgijev 5, Benko, Milanović Litre 3, Abina 2, Jeriček, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie, Zulič 3, Koren 1, Pandžič, Barič 5, Kamdop 2, Amon 1.

RK VARDAR : RK PODRAVKA VEGETA 29:16 (14:9)

Sreda, 26. april 2017 ob 15.30
RK PODRAVKA VEGETA : RK KRIM MERCATOR

Ob 18.00
RK VARDAR : ŽRK BUDUĆNOST