Na Wings for life tudi trener Krima Mercatorja

Na dobrodelnem teku Krila za življenje (Wings for life), ki se je v nedeljo, 7. maja, istočasno odvijal v 24 državah in je povezal 155.288 tekačev, je sodeloval tudi trener mlajših selekcij Krima Mercatorja Peter Terčič, ki ga je zasledovalno vozilo ujelo po 12,71 km.

Globalni dobrodelni tek fundacije za raziskovanje poškodb hrbtenjače Wings for Life poteka en dan v letu istočasno na več lokacijah po svetu in z istim ciljem – zbrati denar za pomoč pri iskanju rešitve za poškodbe hrbtenjače. Te so najpogosteje posledica prometnih nesreč ali padcev, zaradi česar so številni vezani na invalidski voziček.

V Sloveniji sta najdlje tekla Eva Zorman (40,11 km) in ruski tekač Ivan Motorin, ki je pretekel 62,13 km. Še dlje sta šla Poljakinja Dominika Stelmach, ki je v Čilu pretekla 68,21 km in Šved Aron Anderson, ki je v Dubaju, preden ga je ujelo zasledovalno vozilo, na invalidskem vozičku opravil kar 92,14 km.

Peter Terčič, trener mlajših selekcij RK Krim Mercator:
»Na dobrodelnem teku sem sodeloval za pomoč tistim, ki tega ne morejo. Tu se vsako leto počutim odlično. Želim si, da bi bil tudi vzor vsem dekletom, ki jih treniram, in bi se mi pridružile tudi one.«