Osem krimovk na reprezentančnem seznamu

Selektor ženske članske reprezentance Uroš Bregar je objavil seznam 21 rokometašic, vabljenih na priprave pred začetkom junijskih kvalifikacij za SP 2017. Na seznamu je osem rokometašic, ki so v minuli sezoni nosile dres Krima Mercatorja.

Ženska reprezentanca, ki se bo junija borila za nastop na petem svetovnem prvenstvu, se bo zbrala 29. maja v Zrečah, kjer bo zaradi klubskih obveznosti nekaterih igralk še nekoliko okrnjena, 2. junija pa se bo preselila v Laško, od koder bo tudi odpotovala na prizorišče prve kvalifikacijske tekme proti Hrvaški. Ta bo v soboto, 10. junija, ob 18.00, v Osijeku. Povratni dvoboj bo na sporedu pet dni kasneje, natančneje v četrtek, 15. junija, ob 18.00 v celjski dvorani Golovec.

Za nastop v kvalifikacijah za turnir v Nemčiji kandidira 21 igralk, od tega osem krimovk, novinka Ana Abina, Polona Barič, Nina Jeriček, Alja Koren, Miša Marinček, Amra Pandžić, Sergeja Stefanišin in Nina Zulić. Na tekmah proti južnim sosedam, s katerimi so Slovenke igrale že v kvalifikacijah za minulo evropsko prvenstvo in zabeležile zmago ter poraz, pa bo lahko zaigralo po 16 rokometašic.

Svetovno prvenstvo bo letos v Nemčiji potekalo od 1. do 17. decembra, nanj pa se bo poleg gostiteljice Nemčije in svetovne prvakinje Norveške uvrstilo še devet evropskih ekip, med njimi tudi boljša iz para Slovenija : Hrvaška.

ČLANICE, KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2017
Osijek, sobota, 10. junija, ob 18.00:
HRVAŠKA : SLOVENIJA

Celje, četrtek, 15. junija, ob 18.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA