Za 22. pokalno zvezdico v polfinalu proti Velenju

Po osvojenem 21. zaporednem državnem naslovu Krimovke že gledajo naprej, proti novim zmagam. Ta vikend bo v Kočevju potekal zaključek Pokala Slovenije. Med najboljše štiri ekipe so se poleg Krimovk uvrstili še Koper, Žalec in Velenje. S slednjimi se bodo naša dekleta pomerila v polfinalu.

Na današnji prireditvi, ki je potekala na mestni ploščadi sredi Kočevja, sta podžupan Kočevja Roman Hrovat in predsednik kluba Janko Veber izžrebala pare sobotnega polfinala. Hrovat je že takoj iz bobna vzel Krimovo žogico, Veber nam je za nasprotnice namenil Velenjčanke. V drugem paru sta tako pristala Žalec in Koper.

Za Krimovke je cilj jasen, zadnji dve zmagi v letošnji sezoni domačih tekem. Pokal Slovenije sicer za preostale tri ekipe prinaša še posebno draž. Najbolje uvrščena ekipa bo namreč nasprotnica Krimovk v super pokalu, ki bo na zanimiv način znova popestril začetek nove sezone.
Prva polfinalna tekma se bo v soboto začela ob 16:30, druga ob 19. uri. Tekma za tretje mesto se bo v nedeljo začela ob 14:30, finalna, s prenosom na RTV Slovenija pa ob 17. uri.

Polfinalna para Pokala Slovenije:
RK Krim Mercator – ŽRK Velenje
RK Zelene doline Žalec – Ž.U.R.D. Koper