Velika zmaga proti Rusinjam

Že v pretekli sezoni Delo EHF Lige prvakinj so ruske tekmice ustrezale Krimu in letos ni nič drugače. Na tekmi 7. kroga v Moskvi so Ljubljančanke vknjižile točko, teden dni kasneje na domači tekmi pa pred Krimovci nadigrale CSKA. Prvo domačo zmago so si priigrale z izidom 24:21 (11:10). Najbolj razpoložena je bila Katarina Krpež-Šlezak, ki je zadela sedemkrat in bila proglašena za najboljšo igralko tekme. V vratih je bila znova izjemna Barbara Arenhart.
Krim Mercator : CSKA (RUS) 24:21 (11:10)
sobota, 20. november, ob 16.00, Center Stožice – 380 gledalcev
Sodnika: Davor Lončar, Zoran Lončar (Hrvaška); Delegat: Sotiris Migas (Grčija)
Krim Mercator: Jurič, Stanko 3, Sercien Ugolin 2, Pineau 2, Žabjek 1, van Kreij 2, Arenhart, Posavec, Klemenčič 2, Ljepoja, Varagić 2, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 7, Risović, Lekić 3, Svetik.
CSKA: Gorshkova, Gros 7, Mikhaylichenko 3, Shamanouskaya, Sudakova, Markova, Sedoykina, Sabirova 1, Ilina 2, Heindahl, Skorobogatchenko 1, Illarionova 1, Rabazulkina, Ristovska 4, Kaplina.
7-metrovke: Krim Mercator 5 (4), CSKA 6 (5)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, CSKA 8 minut
Rdeč karton: Stanko (60', Krim Mercator)

Krimovke v postavi Maja Svetik, Tjaša Stanko, Valentina Klemenčič, Allison Pineau, Oceane Sercien Ugolin, Barbara Arenhart in Katarina Krpež-Šlezak je že uvodoma pokazala zobe. Arenhartova je zaklenila domača vrata, Pineaujeva pa dosegla prvi zadetek na tekmi. Ana Gros, ki je bila v Ljubljani precej bolj razpoložena kot pred tednom dni v Moskvi, je hitro izenačila. 
 
Ekipi sta bili zelo izenačeni, ločil ju je zadetek oz. dva v 13. minuti ob izidu 3:5, kasneje so gostiteljice pritisnile na plin. Lekićeva je gostiteljicam priborila najstrožjo kazen, ki jo je Krpež Šlezakova uspešno realizirala, Sercien Ugolinova pa izenačila na 7:7 in v 22. minuti se je boj začel znova. Do polčasa so bile uspešnejše varovanke Nataše Derepasko, ki so na odmor odšle z minimalno prednostjo enega zadetka – 11:10. 
 
V začetku drugega polčasa je Klemenčičeva vodstvo povišala, sledile so minute Grosove, a so imele Krimovke na vsak njen uspešen strel odgovor na drugi strani igrišča. Ko se je ogrela še Arenhartova, je razlika začela naraščati. Deset minut do konca je bilo po zadetku Harme van Kreij prvič tri zadetke razlike (19:16), Lekićeva je v napadu zatem dosegla 20. gol za gostiteljice. Sedem minut pred koncem so Ljubljančanke tekmice držale na varni razdalji šestih zadetkov (22:16). 
 
Po minuti odmora ruske ekipe so se z delnim izidom 2:0 znova približale a preobrata jim ni uspelo zrežirati. Krimovke so dosegle težko pričakovano zmago, prvo v domačih Stožicah. Po stoječih ovacijah navijačev zadnji dve minuti tekme, ki so se poklonili igralkam, ki so tokrat res pustile srce na igrišču, skupaj s srečo, ki se jim je končno nasmehnila, je zmaga ostała doma. 

 

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator“Osvojeni dve točki, ki smo ju tako težko pričakovale in si jih tako zelo želele, je prinesel neizmeren občutek vesela. Zmago nam je prinesla odlična obramba, na napadu bomo v prihodnje še delali. Sedaj čaka ekipo reprezentančni premor, ko se zberemo znova skupaj, bomo vse misli usmerile v dosego cilja – preboj v naslednji krog tekmovanja.”
 
Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator“Končno sta prišli ti dve točki, ki smo si ju tako želele. Vse smo neizmerno vesele, z zmago v rokah bo lažje oditi v reprezentanco. Želim si, da se vrnemo v zmagovalnem ritmu tudi januarja. Ponosna sem na punce.”
 
Deja Ivanović: “Velika skala je danes padla z mojega srca. Sezona nikakor ni stekla, kot smo si želeli, a vendarle smo bili vseskozi blizu, zaradi česar smo verjeli, da se bo sreča ankrat vendarle obrnila v našo smer. To se je zgodilo tokrat. Ponosna sem na ekipo.”