Po novi točki proti motiviranim Rusinjam

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 20. novembra, čaka še druga tekma proti moskovskem CSKA-ju v tednu dni. Obračun osmega kroga Dela EHF Lige prvakinj se bo v Areni Stožice začel ob 16.00. Uro in pol pred začetkom bo možno opraviti brezplačen test (pogoj PCT). Prenos tekme bo na Arena Sport 1.
DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
CENTER STOŽICE
Krim Mercator
16.00
CSKA (RUS)
Sobota, 20. 11. 2021 (Arena Sport 1)

Marca so morale Rusinje na prvi tekmi osmine finala EHF Lige prvakinj ljubljanski zasedbi priznati premoč (25:20), na povratni tekmi v Moskvi pa Krimovke prednosti niso uspele ubraniti. Vtis so popravile v nedeljo, ko so v sedmem krogu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Areni Dynamo iztržile neodločen rezultat (21:21). S kar 15 obrambami se je izkazala Barbara Elisabeth Arenhart.

Trenerka ljubljanske ekipe prednost svojih varovank vidi predvsem v obrambi. »S tekmo v Moskvi sem zadovoljna. Napake, ki so se pojavile, pa so popravljale v tem tednu,« je na novinarski konferenci pred povratnim obračunom razmišljala Nataša Derepasko, ki bo imela v soboto na voljo vse igralke.

Zaradi spremembe lokacije boste tudi povratno tekmo proti CSKA-ju lahko spremljali v Areni Stožice!

Na tekmo tedna po izboru Evropske rokometne zveze Moskovčanke prihajajo z lepo popotnico. V sredo so namreč na krilih slovenske reprezentantke Ane Gros (dosegla je 12 zadetkov) premagale francoski Metz. »Rokometašice CSKA-ja so že v Moskvi pokazale, da so pripravljene igrati borbeno, po remiju pa bodo v Ljubljano gotovo prišle visoko motivirane,« opozarja igralka nedeljske tekme, Barbara Elisabeth Arenhart

Če so bile Krimovke v tej sezoni trikrat zgolj za zadetek prekratke – 28:29 proti Sävehofu, 28:29 proti Metzu, 26:27 proti Vipersu – se jim je tokrat vendarle nasmehnila sreča. »Dolgo smo čakale na takšen rezultat. Zelo smo vesele točke,« je povedala najboljša igralka tekme – Barbara Arenhart.

Zadetek Katarine Krpež Šlezak za izenačenje na 21:21 je ekipi prinesel točko. Učinkovitost rokometašic je bila ob 49 poizkusih na ruski gol 43-odstotna, iz sedmih metrov so bile natančne štirikrat. Na srečo so tudi tekmice 22-krat zgrešile cilj, kar je bilo dovolj za veselje ob sodniškem zvižgu. »Pričakovanja pred povratno tekmo so visoka,« je že v Moskvi povedala prva vratarka ekipe. »Verjamemo, da je gostovanje v Rusiji tisto, ki bo prineslo preobrat.«

Ali bosta dve točki ostali doma tudi v soboto, si lahko ogledate v živo! Vstopnice za povratno tekmo proti CSKA-ju, ki so jim Krimovke na prvi tekmi odščipnile točko, so že na voljo na mojekarte.si, na dan tekme jih lahko kupite tudi na blagajni Stožic.

Za otroke tudi tokrat pripravljamo otroški kotiček, kjer bodo ustvarjali in se zabavali z maskoto kluba. Bo pa tokrat v skladu s trenutno veljavnimi pravili potrebno upoštevati nekaj sprememb in sicer ločene sedeže, obvezno nošenje mask, v dvorano ne bo mogoč vnos hrane in pijače, prav tako bo izkazan pogoj PCT obvezno potrebno potrditi tudi z osebnim dokumentom.