Na povratni tekmi po poln izkupiček točk

Gostovanje v Moskvi je rokometašicam Krima Mercatorja prineslo tretjo točko v sezoni 2021/22 in samozavest pred povratnim obračunom proti Rusinjam. Tekma 8. kroga Delo EHF Lige prvakinj v Stožicah bo že to soboto, 20. novembra, s pričetkom ob 16. uri. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si.
DELO EHF CHAMPIONS LEAGUE
CENTER STOŽICE
Krim Mercator
16.00
CSKA (RUS)
Sobota, 20. 11. 2021 (Arena Sport 1)

Krimovke so z novo točko, na katero so čakale vse od gostovanja v Turčiji, blizu šesterici, ki ji je zagotovljeno napredovanje. V nadaljnje tekmovanje se namreč uvrsti prvih šest ekip vsake skupine, pri čemer prvi dve ekipi iz vsake skupine neposredno napredujeta, mesta od 3. do 6. pa se za vstopnico za četrtfinale pomerijo s skupino A. S tekmo v Ljubljani se skupinski del prevesi v drugo polovico. Sledi reprezentančni premor, evropsko tekmovanje se bo za slovenske predstavnice nadaljevalo 8. januarja na Norveškem.

Zaradi spremembe lokacije boste tudi povratno tekmo proti CSKA-ju lahko spremljali v Areni Stožice!

Če so bile Krimovke v tej sezoni trikrat zgolj za zadetek prekratke – 28:29 proti Sävehofu, 28:29 proti Metzu, 26:27 proti Vipersu – se jim je tokrat vendarle nasmehnila sreča. »Dolgo smo čakale na takšen rezultat. Zelo smo vesele točke,« je povedala najboljša igralka tekme – Barbara Arenhart.

Zadetek Katarine Krpež Šlezak za izenačenje na 21:21 je ekipi prinesel točko. Učinkovitost rokometašic je bila ob 49 poizkusih na ruski gol 43-odstotna, iz sedmih metrov so bile natančne štirikrat. Na srečo so tudi tekmice 22-krat zgrešile cilj, kar je bilo dovolj za veselje ob sodniškem zvižgu. »Pričakovanja pred povratno tekmo so visoka,« je že v Moskvi povedala prva vratarka ekipe. »Verjamemo, da je gostovanje v Rusiji tisto, ki bo prineslo preobrat.«

Ali bosta dve točki ostali doma tudi v soboto, si lahko ogledate v živo! Vstopnice za povratno tekmo proti CSKA-ju, ki so jim Krimovke na prvi tekmi odščipnile točko, so že na voljo na mojekarte.si, na dan tekme jih lahko kupite tudi na blagajni Stožic.

Za otroke tudi tokrat pripravljamo otroški kotiček, kjer bodo ustvarjali in se zabavali z maskoto kluba. Bo pa tokrat v skladu s trenutno veljavnimi pravili potrebno upoštevati nekaj sprememb in sicer ločene sedeže, obvezno nošenje mask, v dvorano ne bo mogoč vnos hrane in pijače, prav tako bo izkazan pogoj PCT obvezno potrebno potrditi tudi z osebnim dokumentom.