Velika točka Krimovk v Moskvi

Ekipa Krima Mercatorja se je tretjič v tem koledarskem letu in prvič v Delo EHF Ligi prvakinj v sezoni 2021/22 pomerila z zasedbo moskovskega CSKA-ja. Ljubljančanke so po polovici evropske tekme vodile z golom prednosti (12:11), v drugem delu pa razlike niso uspele povečati. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (21:21), za katerega je bila v roza dresu najbolj zaslužna Barbara Elisabeth Arenhart s 15 obrambami. S sedmimi zadetki je bila znova razpoložena Tjaša Stanko.
CSKA (RUS) : Krim Mercator 21:21 (11:12)
nedelja, 14. november, ob 14.00, Volleyball Arena Dynamo – 370 gledalcev
Sodnika: Amar Konjičanin, Dino Konjičanin (BiH); Delegat: Victor Poladenko (Rusija)
CSKA: Gorshkova, Gros 1, Mikhaylichenko 3, Shamanouskaya 1, Sudakova, Markova 1, Sedoykina, Sabirova 3, Ilina 1, Heindahl 1, Skorobogatchenko 3, Illarionova 2, Rabazulkina, Ristovska 5, Kaplina.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 7, Sercien Ugolin, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart 1, Posavec, Klemenčič 2, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero 1, Krpež Šlezak 3, Risović, Lekić 5, Svetik.
7-metrovke: CSKA 3 (2), Krim Mercator 7 (4)
Izključitve: CSKA 4 minute, Krim Mercator 4 minute

Na prvi od dveh tekem v tednu dni proti ekipi CSKA-ja so mrežo najprej zatresle Ljubljančanke. V tretji minuti igre je po odličnem protinapadu zadela Katarina Krpež Šlezak. Izbranke Nataše Derepasko so prikazale lepo igro tako v napadu kot v obrambi, gostiteljice pa sta v stiku s Krimovkami držali predvsem vratarki Polina Kaplina (na koncu je zbrala 12 obramb) in Anna Sedoykina. Slednja je ubranila dve sedemmetrovki. Pet minut pred iztekom prvega dela so tigrice vodile že s štirimi goli prednosti (12:8), v končnici pa so Moskovčanke s tremi zaporednimi zadetki znižale zaostanek. Semafor je po 30 minutah igre kazal 12:11 v korist aktualnih slovenskih državnih prvakinj.

Drugi polčas je z uspešno izvedeno sedemmetrovko odprla Alja Varagić. V nadaljevanju Ljubljančanke niso popuščale, a več kot za dva zadetka se jim ni uspelo oddaljiti. V 18. minuti drugega dela tekme je za izenačenje na 18:18 zadela nekdanja rokometašica Krima Mercatorja, zdaj pa članica moskovske zasedbe Sara Ristovka.

Tudi v zadnjem delu je bila tekma zelo izenačena. Štiri minute pred koncem je bil rezultat poravnan na 20:20, nato pa je pomemben gol za zasedbo CSKA-ja dosegla slovenska reprezentantka Ana Gros. Na drugi strani je strel s sedmih metrov izkoristila Katarina Krpež Šlezak in rezultat je bil znova poravnan (21:21). Deset sekund pred koncem se je z novo pomembno obrambo izkazala Barbara Elisabeth Arenhart, po neuspešno izkoriščeni devetmetrovki Alje Varagić povsem v zaključku pa se je obračun končal z neodločenim rezultatom 21:21. Ljubljančanke se tako domov vračajo z novo točko.

FOTO: CSKA

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator“Čestitati moram ekipi za borbo in za zelo dobro obrambo. Realizirali smo tiste elemente v igri, ki smo jim v preteklem tednu posvetile največ pozornosti. Na trenutke nam je sicer padla koncentracija a pred nami je še teden dni, da se pripravimo na povratno tekmo. Pogledali bomo napake in jih skušali popraviti. Zagotovo imamo rezerve predvsem v realizaciji.”

Andrea Lekić, rokometašica RK Krim Mercator“Zelo smo zadovoljne z rezultatom. Smo na dobri poti in verjamem v to, da imamo veliko možnosti za zmago v Ljubljani.”Fotogalerija:

Foto: CSKA