Ponoviti prvi polčas proti Vipersu

Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo, 14. novembra, čaka nova evropska preizkušnja. Ob 14.00 po našem času se bodo v okviru sedmega kroga EHF Lige prvakinj pomerile proti ruskemu CSKA-ju. Prenos tekme iz Moskve bo na Arena Sport 1.
Delo ehf liga prvakinj (7. krog)
Volleyball Arena Dynamo
CSKA (RUS)
14.00
Krim Mercator
Nedelja, 14. 11. 2021

Tekmice so se nazadnje srečale v pretekli sezoni, ko so v osmini finala zaradi boljšega skupnega seštevka točk napredovale Rusinje, ki so kasneje osvojile končno 4. mesto. V začetku marca so bile Ljubljančanke boljše za pet zadetkov (25:20). Najbolj razpoloženi sta bili Oceane Sercien Ugolin (šest zadetkov) in Nataša Ljepoja (pet), na povratnem obračunu so slavile Rusinje (27:21). 
 
Gostiteljice, ki so se v tej sezoni okrepile s Slovenko, Ano Gros in imajo v ekipi številne reprezentantke, so na dosedanjih tekmah sezone 2021/22 zbrale tri zmage in dva poraza ter trenutno zasedajo peto mesto. “Na vseh pozicijah imajo kvalitetne igralke, pomembno bo predvsem, da zaustavimo njihovo zadnjo linijo,” je na novinarski konferenci razmišljala Nataša Derepasko, ki je pretekli teden izkoristila za fizične priprave, po tekmi domačega prvenstva pa je prišla na vrsto taktika. “Moramo biti borbene v obrambi, igrati na dolge napade ali skušati preko protinapadov doseči lahke zadetke.”  

“Želele bi ponoviti prvi polčas proti Vipersu,” so želje igralk z Allison Pineau na čelu. “Z dinamično igro in borbenostjo bomo skušale osvojiti nove točke. Čaka nas težko gostovanje, a osredotočene smo nase in na svojo igro. Verjamemo vase, v to, da se bo rezultat slej kot prej obrnil tudi nam v prid.” 

Ekipa na pot potuje v soboto zjutraj preko Zagreba. Zvečer jih čaka krajši trening v Odbojkarski areni Dynamo, v nedeljo pa boj za sedmi komplet točk v sezoni.