Krimovke po seriji tekem zanesljive tudi proti Velenju

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile tudi tretjo tekmo v tednu dni. Krajši evropski premor so zaključile z zmago proti Velenju. Za 51:22 sta največ zadetkov dosegli Tjaša Stanko in Katarina Krpež Šlezak , ki je bila uspešna . Tigrice do konca leta čakata še gostovanje pri Zagorju in zaostala tekma proti Litiji.
Krim Mercator : Velenje 51:22 (25:15)
ponedeljek, 8. november, ob 19.15, Center Stožice – 16 gledalcev
Sodnika: Gaja Božeglav, Aleksander Lesar - Delegatka: Monika Cuder Skrlic
Krim Mercator: Jurič 6, Stanko 8, Pineau 3, Žabjek 3, Škrlep 3, Arenhart, Klemenčič 6, Miklič, Ljepoja, Ocepek 3, Polak 5, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 8, Lekić 1, Svetik 5.
Velenje: Priteržnik, Tomič, Brglez, Jeras 5, Ferenc 4, Žekič 1, Kaltak 3, Simič, Černivec 2, Oder, Tabakovič 3, Borišek 3, Pikl 1, Štante.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), Velenje 5 (4)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Velenje 8 minut
Ljubljanske rokometašice so tekmo odprle nekoliko zadržano. Po uvodni razliki 0:2 v korist gostujoče ekipe, so sicer na plin in vodile vse od pete minute naprej. Slabih deset minut kasneje je razlika znašala tri zadetke, domača strateginja Nataša Derepasko je vzela minuto odmora, po njej pa so tigrice zaigrale veliko odločneje.
 
Razlika med moštvoma se je začela povečevati in do konca prvega polčasa narasla na +10 (25:15). V drugem so tigrice za deset minut svojo mrežo popolnoma zaprle in razlika je narasla na +19, bilo je 34:15. Tudi tokrat sta nekaj minut priložnosti dobili mladinski rokometašici – Kaji Škrlep se je pridružila Nika Ocepek.
 
Krimovke so tako dobile tudi zadnjo domačo tekmo združene 1. ženske rokometne lige v tem letu. Čakata jih še dve gostovanji – gostovanje v Zagorju in v Litiji. V evropski Delo EHF Ligi prvakinj jih v soboto, 13. novembra, čaka gostovanje pri ruskemu CSKA-ju. Več o tej tekmi Izveš TUKAJ.