V nedeljo proti ekipi Ane Gros

Rokometašice Krima Mercatorja v nedeljo, 14. novembra, čaka nova evropska preizkušnja. Ob 14.00 se bodo v okviru sedmega kroga EHF Lige prvakinj pomerile proti ruskemu CSKA-ju. Prenos tekme iz Moskve bo mogoče spremljati na Arena Sport 1.
Delo ehf liga prvakinj (7. krog)
Volleyball Arena Dynamo
CSKA (RUS)
14.00
Krim Mercator
Nedelja, 14. 11. 2021


Moskovčanke so se preteklo sezono v Ligi prvakinj prebile vse do zaključih bojev najboljše četverice. Ena od ovir na njihovi poti je bila tudi ekipa Krima Mercatorja, s katero so se srečale v osmini finala. Tigrice so bile v začetku marca boljše za pet zadetkov (25:20), ko sta največ zadetkov za zmago prispevali Oceane Sercien Ugolin (šest) in Nataša Ljepoja (pet), na povratnem obračunu so slavile Rusinje (27:21). V nadaljevanje tekmovanja se je zaradi boljšega skupnega seštevka obeh tekem prebila zasedba CSKA-ja. V konkurenci ekip Stare celine so na koncu zasedle (nehvaležno) četrto mesto.

Rusinje so v tej sezoni evropskega tekmovanja na petih tekmah zbrale tri zmage in dva poraza. Nazadnje so dobile obračun proti aktualnim prvakinjam iz Kristiansanda in zabeležile poraz proti danskemu klubu Odense. Trenutno v skupini B zasedajo peto mesto.

Ekipo CSKA-ja večinoma sestavljajo domače igralke, pomembna okrepitev tekoče sezone je gotovo Ana Gros, slovenska reprezentantka in najboljša strelka (dosegla je 135 zadetkov) Lige prvakinj v sezoni 2020/21. Velenjčanka se je v Moskvo preselila iz francoskega Metza. Do zdaj je za aktualne ruske prvakinje zaigrala na dveh evropskih tekmah in dosegla 16 zadetkov.

Poleg Slovenke so nevarne tudi domačinke. Karina Sabirova je v tekoči sezoni dosegla že 20 zadetkov, 18 sta jih dodali Antonina Skorobogatchenko in makedonska rokometašica na poziciji desnega krila, Sara Ristovska.