Tigrice v Izoli brez težav do nove zmage

Rokometašice Krima Mercatorja nadaljujejo z zanesljivimi igrami v domačem prvenstvu. Proti Izoli so slavile novo visoko zmago - 39:15. V roza dresu sta tokrat zaigrali tudi mladinski rokometašici - Milena Andonova in Kaja Škrlep.
Trgo ABC Izola : Krim Mercator 15:39 (6:21)
petek, 5. november, ob 20.00, Kraška – 35 gledalcev
Sodnika: Robert Mavec, Robin Markun - Delegat: Janko Strel
Trgo ABC Izola: Štritof, Hodžič 4, Vujmilovič 2, Nadarevič, Taeong On Čokelc 2, Močibob, Cepič, Bratina 1, Berzelak, Peharc 1, Treven, Mateković 4, Bažec 1, Lukič, Dodič, Meža.
Krim Mercator: Jurič 6, Stanko 5, Sercien Ugolin 5, Žabjek 2, van Kreij, Arenhart, Posavec 5, Klemenčič 2, Miklič, Polak 4, Gomilar Zickero 5, Andonova 1, Risović, Škrlep 2, Svetik 2.
7-metrovke: Krim Mercator 8 (8), Izola 2 (2)
Izključitve: Izola 4 minute, Krim Mercator 2 minuti
Tigrice domačim rokometašicam v prvem polčasu niso prepustile veliko prostora. V desteti minut so vodile že s 7:1, do največje prednost pa so prišle ravno ob zaključku prvega polčasa – 22.6.
 
Tudi drugi polčas je pričakovano pripadel rokometašicam iz prestolnice. Priložnost za dokazovanje sta uspešno izkoristili tudi dve mladinski rokometašici, Milena Andonova je dosegla en zadetek, Kaja Škrlep dva. Za zmago je sicer največ zadetkov prispevala Manca Jurič, ki je domačo mrežo zatresla šestkrat.
 
Krimovke bodo v državnem prvenstvu znova zaigrale že v ponedeljek. V Stožicah se bodo ob 19.15 pomerile proti velenjskim rokometašicam. Te so doslej odigrale pet tekem, slavile so proti Izoli in Ptuju, izgubile pa proti Litiji, Krki in Ajdovščini.