Tigrice na derbiju vodilnih do šeste zmage

Rokometašice Krima Mercatorja tudi po derbiju vodilnih zasedb domače lige ostajajo edina ekipa s polnim izkupičkom. Proti ajdovskemu Mlinotestu so se krimovke veselile šeste zmage, za 38:26 sta po sedem zadetkov dosegli Tjaša Stanko in Katarina Krpež Šlezak.
Krim Mercator : Mlinotest Ajdovščina 38:26 (20:15)
sreda, 3. november, ob 19.15, Center Stožice – 35 gledalcev
Sodnika: Žiga Vidali, Leon Marinkovič - Delegatka: Saša Sedovšek
Krim Mercator: Jurič, Stanko 7, Sercien Ugolin 1, Žabjek 1, van Kreij 4, Posavec 3, Klemenčič 3, Miklič, Ljepoja 2, Varagić, Polak, Gomilar Zickero 4, Krpež Šlezak 7, Risović, Lekić 2, Svetik 4.
Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Zelnik, Krapež 3, Abina 4, Brecelj 1, Fegic 2, Grmek, Ferfolja 5, Jankovič Rustja 6, Sanabor, Bytyqi 2, Leški, Komel, Perazić 3, Hrovatič.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (3), Mlinotest Ajdovščina 6 (4)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Mlinotest Ajdovščina 6 minut
Ajdovska zasedba se je v oktobru podala v novo evropsko avanturo, ki se je nesrečno končala po dveh tekmah proti švedskemu Kristianstadu. Tudi v prestolnico se je primorska zasedba poslala visoko motivirana.
 
V uvodnih minutah so se enakovredno kosale z domačimi krimovkami, ki so odločilno prednost pridobile tik pred koncem prvega polčasa. Še v 26. minuti je bilo izenačeno na 15:15, do konca polčasa pa so tigrice dosegle pet zaporednih zadetkov.
 
V drugem polčasu se je tehtnica še bolj očitno nagnila na stran domače zasedbe, ki jo je z mesta glavne trenerke drugič vodila Nataša Derepasko. Do konca dvoboja je prednost narasla na končnih +12 (38:16).

Nataša Derepasko, trenerko Krima Mercatorja: “Čestitala bi Mlinotestu Ajdovščini za odlične igre v Evropi in tudi za tokratno predstavo. Izkoristiti smo morale vse naše priložnosti in si zagotoviti odločilno prednost. Gremo naprej, čakata nas še dve tekmi državnega prvenstva nato pa zahtevna pot v Moskvo.” 

V petek v gosteh pri Izoli, ponedeljek doma proti Velenju

Krajši evropski premor – Delo EHF Liga prvakinj se bo nadaljevala v nedeljo, 14. novembra pri moskovskemu CSKA-ju – bodo ljubljanske rokometašice izkoristile za igranje še dveh tekem državnega prvenstva. V petek se bodo ob 20.00 pomerile proti Izoli, ki je po sedmih tekmah pri dveh zmagah. V ponedeljek se bodo v Stožicah pomerile še proti Velenju, ki je prav tako pri dveh zmagah, a po petih odigranih tekmah.